Merjetek macaront sütni!
Írta: Street Kitchen - 2014-03-19 01:34

Mindenki, de tényleg mindenki azt mondja, hogy otthon nem szabad macaront készíteni, mert macerás és úgyse fog sikerülni. Ebben van annyi igazság, hogy a macaron egy szeszélyes dög és néha tényleg nem sikerül, de nekünk van 4 tuti tippünk arra, hogy hogyan lehet szinte biztosan igazán klassz macaronokat készíteni otthon is, ha valaki nagyon erre vágyik.

A mennyiségeken és a dekában mért vizen ne lepődjetek meg, ez cukrászat és a profik is így csinálják. Ételfestéket cukrászkellék üzletekben tuti kaptok, csak tudjatok választani a sok szín közül! 

Hozzávalók (36 darabhoz) 

  • 15 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5,5 + 5,5 dkg (pihentetett) tojásfehérje
  • néhány csepp ételfesték
  • 15 dkg cukor
  • 3,8 dkg víz
     

A töltelékhez:

  • 1,9 dl tejszín
  • 20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé

Először a tölteléket készítsétek el: A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.

A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.

A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.

A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.

Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.

A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni, amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).

macaron házilag_1.jpg

180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.

Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki.

Nézzétek a többi videót és kövessetek minket Facebookon és Instagramon!

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr205868673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek