Corn dog!
Írta: Street Kitchen - 2014-03-28 09:41

Nem mondom, egy korrektül, gőz felett megmelegített buciban, kis sajttal, sült hagymával felturbózott hot-dog is tud valamit, de fényévekre van a tantrikus magasságokban járó corn doghoz képest. Miért? Hát gyorsan csináljátok meg, aztán meglátjátok:

Corn dog

Hozzávalók kb. 8 corn doghoz

  • 8 db virsli
  • 8 db grill pálcika / hurkapálca
  • 250 g kukoricaliszt
  • 50 g kukoricadara
  • 1 tojás
  • Kb. 2-2,5 dl tej (vagy víz)
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 púpozott teáskanál cukor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csapott teáskanál tört bors
  • Kevés chilipehely, ha nem bírjátok ki csípős nélkül
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál liszt a virsli-hempergetéshez

corn dog_1.jpg


Keverjétek össze a kukoricalisztet, a darát, a tojást, fűszereket, a sütőport, a sót és a tejet (szóval a virslin kívül végül is mindent) egy tálban. Annyi tejet adjatok hozzá, hogy egy jó sűrű palacsintatészta-szerű állagot kapjatok. Ha simára kevertétek, kanalazzátok át a tésztát egy olyan magas pohárba, amibe állítva majd belefér egy virsli (pl söröskorsó, csőpohár szokott jól működni). Hevítsetek olajat egy olyan edényben, amiben majd elférnek a pálcikára szúrt virslik. A virsliket hempergessétek meg lisztben, szúrjátok fel a grill pálcákra és nyakig merítsétek meg a sűrű kukoricás tésztában. Mozgassátok el kicsit a tésztát, hogy mindenhol egyenletesen vonja be a virsliket, majd óvatosan rakjátok őket a forró olajba. Sülés közben kezdjétek el néha átforgatni a corn dogokat, hogy szép egyenletesre süljenek. Ha aranybarna színük lett, kapkodjátok ki őket, csepegtessétek le papírtörlőn és már passzoljátok is le a vendégeknek az előzőleg elkészített házi majonézetekkel együtt, aminek itt olvasható a receptje:

A házi fokhagymás majonézhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl étolaj
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1 kevéske reszelt szerecsendió

 házi majonéz.jpg

A két tojás sárgáját dobjátok egy közepes tálba, adjatok hozzá keveset a mustárból és a sóból is (így állítólag könnyebbel elkezd összeállni a majonéz az elején) és az egészet kevertétek össze habverővel. Először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban kezdjétek hozzáadni az olajat, miközben folyamatosan keveritek az egészet habverővel. Fogjátok látni, hogy egy szép sűrű, sárga krémmé áll össze a tojás és az olaj keveréke, és ahogy adagoljátok hozzá az olajat, úgy lesz egyre világosabb színe. Ha az összes olaj belement, jöhet hozzá a maradék mustár, a citromlé, fehérbors, nagyon kevés frissen reszelt szerecsendió és só. A fokhagymát egy kis durvaszemű sóval zúzzátok péppé egy mozsárban és ezt is adjátok a majonézhez. Az egészet keverjétek össze, kóstoljátok meg és még állítsatok a só/citrom/bors/mustár arányon, ha szükséges. 

NÉZZÉTEK MEG A TÖBBI VIDEÓT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr825881796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek