Most megmutatjuk, hol kaphatóak Amerika ikonikus ételei!
Pontosabban az Egybesült (sic!) Államoké, amiről mindenkinek az jut eszébe először, hogy milyen dagadtak az ember. Oké, ez lehet, dehát olyan kajáktól ki ne lenne az! Ha nem vagy benne biztos, mit egyél ha arra jársz, mi adunk néhány tippet – de aztán ne ránk fogd, ha új nadrágot kell venned!
(KÉP: FRANKLIN BBQ)
Gettóburger – Ann’s Snack Bar, Atlanta
Már az első kaja olyan, ami egyáltalán nem viccel: két, kézzel formázott húspogácsa, benne csili, bacon, sajt, hagyma, saláta, és paradicsom. És hogy miért gettó a neve? Ezt lehet, hogy sohasem derül már ki…
(KÉP: CHRIS WATKINS)
Crab cakes – Faidley’s, Baltimore
Ezen a helyen már 1886 óta kaphatóak ezek az előétel adagnak egyáltalán nem nevezhető, baseball-labda nagyságú sült rákos jóságok. Ha nem errefele élsz, házhozszállítás is van, csak vigyázz, McNulty felügyelő le ne kapcsolja a szajrét.
(KÉP: THE LUCKY PENNY)
Lobster Roll – Neptune Oyster, Boston
Az, hogy a legjobb tengeri kajás hely miért az olasz negyed közepén van, talán sohasem fogjuk megtudni, de az biztos, hogy a Maine-i homárból készült szendvicsnek messze földön remek híre van.
(KÉP: JACQUELINE DOLE)
The Polish Boy – Seti’s, Cleveland
Fontos, ne keverjük össze a Po’ Boyjal, hiába hasonló nagyon a neve. Ezek gyakorlatilag lengyel hot-dogok, azaz kifli egy óriási kielbasa-val töltve, mellé sült krumpli, káposztasaláta, és csípős szósz.
(KÉP: SETI’S)
The King Loin – Smitty’s, Des Moines
Képzeljetek el egy frizbi méretű sertés bécsi szeletet, egy ehhez képest nevetségesen kicsi zsömlében. Ha ez megvan, akkor már kapisgáljátok, mit kaphattok ezen a helyen.
(KÉP: SMITTY’S)
The Coney – American/Lafayette, Detroit
Egy hot-dog, két eredet – legalábbis mind a két helyen a magukénak nyilvánítják, ami talán nem is véletlen, mivel ráadásul egymást mellett is vannak. De hogy miért is megy a harc? Csili (bab nélkül!), nyers hagyma, mustár, a feltéteket illetően, a virslin, a kifliben. A döntés a tiétek!
(KÉP: FLICKR/EUGENE KIM)
Chicken & Waffles – Roscoe’s, LA
Hmm, micsoda véletlen, alig egy hete nem én is pont ez főztem meg? Gofri, juharszirup, rántott csirke, az édes és a sós ízek kombinációja teszi ezt a fogást is zseniálissá – próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Cubano – Versailles Restaurant, Miami
A havannai áthallást ezennel megejtjük a képen látható szendvics formájában: egy jó marék sonka, sertéssült, svájci sajt, mustár, és savanyú uborka kerül egy meglehetősen nyomás alá helyezett bagettbe. Ezek után már csak az a kérdés, hogy ha folyamatosan ilyeneket esznek, mégis miért néznek mégis olyan jól ki a városiak?
(KÉP: VERSAILLES RESTAURANT)
Muffuletta – Central Grocery, New Orleans
Még egy hülye nevű szendvics – gondolhatná az olvasó, pedig a kreáció egy szicíliai bevándorló műve volt még az 1920-as évek elején. Emberünk megunta a cajun konyhát, és kitalálta ezt, azaz két kenyér között olívaszósz, mozzarella, sonka, szalámi és sajt – semmi zöldséges hülyeség.
(KÉP: FLICKR/BRADLEY HAWKS)
Pastrami szendvics – Katz’s Delicatessen, NY
Zárásként egy olyan, amiről már biztos mindenki hallott, ha mást nem, akkor a Fald Fel Amerikát-ból. Pácolt-füstölt-gőzölt marhaszegy-szeletek, rozskenyér, mustár, és savanyú uborka az elmaradhatatlan kellékei.
(KÉP: FLICKR/DAME HAMEISTER)
Ne hagyjátok ki a két őrült amcsi receptet, amit már videóban is feldolgoztunk:
NÉZZÉTEK MEG A TÖBBI VIDEÓT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!
Ihlet: Thrillist