Hozzávalók
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1 szál angolzeller
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 ek vaj
- 1 marék paprikás kolbász
- 1 db nagyobb paradicsom
- 3 ek passzírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
- 1 bögre hosszúszemű rizs
- 4 - 5 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csirkemellfilé
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet cayenne bors
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet kakukkfű
- 2 db zsályalevél
- 2 db babérlevél
- Só só
Jambalaya!
A Jambalaya nem más, mint a magyar rizses hús szemérmetlen lenyúlása, majd átalakítása. Szerencsére ezért mi nem haragszunk, sőt, össze is dobtunk egyet, hadd tudja meg mindenki, mik zajlanak New Orleansban.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hozzávalók
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1 szál angolzeller
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 ek vaj
- 1 marék paprikás kolbász
- 1 db nagyobb paradicsom
- 3 ek passzírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
- 1 bögre hosszúszemű rizs
- 4 - 5 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csirkemellfilé
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet cayenne bors
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet kakukkfű
- 2 db zsályalevél
- 2 db babérlevél
- Só só
Először kis vajat forrósítunk, és a felkarikázott kolbászt szépen, óvatosan megsütjük, de vigyázva, meg ne égjen. Ha ez rendben, a nagyjából egyenlő darabokra vágott Szentháromságot (hagyma, zeller, kaliforniai paprika) rátesszük, és megfonnyasztjuk.
Mindezek után egy apróra vágott paradicsomot is mellédobunk, majd a püréből is teszünk rá egy keveset, majd néhány fokhagymát is utána dobok.
Adok nekik egy-két percet, majd rájuk öntöm a rizst, és felöntöm alaplével, melyet ha elfőtt, pótolok.
Jöhetnek a fűszerek: kakukkfű, cayenne bors, fehérbors, babérlevél, zsálya, és só. Ezután jön a végső tuning: apróra kockázott csirkemellfilé, de ha más van, az is mehet, csak arra figyeljetek, hogy az eltérő húsoknak megnőhet, vagy épp csökkenhet a főzési idejük.
Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hozzászólások