Egy nagyon színes Dél-amerikai sült rizs
Írta: Street Kitchen - 2014-06-19 16:38

Egyáltalán nem biztos, hogy Dél-Amerikában valóban így készítik a sült rizst, de az biztos, hogy az összes mexikói étteremben ezt kapjátok a taco mellé. Mert finom. És mert pofon egyszerű elkészíteni. Magában is remek gyors vacsora, de ehetitek egy nagy szelet sült hús vagy egy igazi burrito mellé is.

1.jpg

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 csili
  • 2 tk füstölt paprika
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt bors
  • 40 dkg paradicsom konzerv
  • 20 dkg kukorica konzerv vagy főtt kukorica
  • 30 dkg főtt rizs
  • 10 dkg feta sajt
  • finomra vágott peróterzselyem és koriander zöld vegyesen


2.jpg

A hagymát, fokhagymát és gyömbért felaprítjuk és kevés olajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kaliforniai paprikát és a karikára vágott csilit. Beletesszük és fűszereket és a paradicsomkonzervet, összefőzzük. Ha besűrűsödött, mehet bele a kukorica és a főtt rizs. Jól összekforgatjuk és a tetejére morzsoljuk a sajtot. 200 fokra előmelegytett sütőben 15 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Tálalás előtt megszórjuk aprított korianderrel és petrezselyemmel.

NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

 

3.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr56340257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek