Hozzávalók
A csevaphoz
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 - 4 db friss zsályalevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított zsálya)
- 8 dkg sajt (emmentáli, gouda, vagy akár trappista, de ha utaztok, akkor persze a helyi sajtok!)
- 3 - 4 ek étolaj a sütéshez
A tésztához
- 2 db szép kápia paprika (vagy piros kaliforniai)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db nagyobb paradicsom
- 1 ág friss rozmaring
- 5 dkg vaj
- Só, bors
- 50 dkg spagetti vagy más szimpatikus durum tészta
- Olívaolaj a tálaláshoz
Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval
Hozzávalók
A csevaphoz
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 - 4 db friss zsályalevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított zsálya)
- 8 dkg sajt (emmentáli, gouda, vagy akár trappista, de ha utaztok, akkor persze a helyi sajtok!)
- 3 - 4 ek étolaj a sütéshez
A tésztához
- 2 db szép kápia paprika (vagy piros kaliforniai)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db nagyobb paradicsom
- 1 ág friss rozmaring
- 5 dkg vaj
- Só, bors
- 50 dkg spagetti vagy más szimpatikus durum tészta
- Olívaolaj a tálaláshoz
A kétféle húst keverjétek össze és küldjétek bele a finomra vágott vöröshagymát, vékony szeletkékre vágott friss zsályát, na meg persze az apró kockára vágott sajtot. Sózzátok, borsozzátok és gyúrjátok össze jó alaposan. A kezetekkel formázzatok belőle kis gombócokat. Egy serpenyőbe nyomjatok kevés étolajat, hevítsétek fel jól és süssétek ki a csevap gombócokat, míg szép aranyszínűvé válnak.
Szedjétek ki a gombócokat és tegyétek félre alufóliába csomagolva.A hús visszamaradt zsírján pirítsátok le a kockára vágott kápiát, a vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és a cikkekre vágott paradicsomot.Só, bors, aztán jöhet bele az ágáról lemorzsolt friss rozmaring és a vaj, hogy jó krémes legyen. Sós vízben főzzétek ki a tésztát al dentére. Leszűréskor egy deci főzőlevet öntsetek hozzá a paprikás raguhoz, és forraljátok fel. Tálalás: a tésztát forgassátok össze a krémes zöldségraguval, pakoljátok a tetejére a kisült sajtos csevap gombócokat, locsoljátok meg dalmát olívaolajjal és már ehetitek is. Utána javasolt 15 percet pihengetni az árnyékban, mielőtt csobbannátok a tengerben!
Ha tetszett a sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!