Amerikai pite. Telepakolva nyári gyümölcsökkel!
Írta: Street Kitchen - 2014-06-30 10:39

Imádjuk a jó pitét. Ebbe a pitébe pedig a nyár legjava került bele, úgyhogy most egy darabig ez lesz a kedvencünk. Nézzétek, isteni lett!

gyümölcsös pite.jpg

 

-25 dkg liszt
-5 dkg cukor
-1/2 tk só
-20 dkg vaj
-1+1 tojás
-1,5 kg gyümölcs vegyesen: 1/2 kg barack, 1/2 kg nektarin, 1/4 kg magozott meggy, 1/4 málna
-15 dkg cukor
-4 ek kukorica keményítő

A lisztet a cukorral, sóval gyúródeszkára tesszük és belemorzsoljuk a hideg vajat. Beleütjük a tojást és ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és tapadásmenets piteformába simítjuk, úgy, hogy a forma szélén kissé lelógjon a tészta. Villával megszúrkáljuk. A másik felét fóliába csomagoljuk. Mindkettőt a hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tölteléket.

IMG_7931.jpg


A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, a barackot és a nektarint cikkekre vágjuk. Nagy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral és a keményítővel, és jól összekeverjük. Kivesszük a tésztával bélelt piteformát a hűtőből és belekanalazzuk a tölteléket. Félretesszük.
A maradék tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és akkora korongot vágunk belőle, amekkora a piteforma. A korongokat csíkokra vágjuk, majd a csíkokat a gyümölcs töltelék tetejére tesszük és keresztirányban egymás alatt átbújtatjuk, hogy laza fonatot kapjunk. (Ha ennél precízebb megfogalmazást szeretnétek, olvassátok el, amit Jani írt (link: http://streetkitchen.blog.hu/2014/03/09/mega_bacon_burger) a bacon fonatról, az is ugyanígy készül:)) A formából kilógó tészta széleit visszahajtjuk és összenyomkodjuk a tésztafonattal, hogy ne folyjon ki a töltelék. 1 tojást felverünk és megkenjük vele a tészta tetejét.

IMG_7939.jpg

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 30 percig sütjük a pitét a forró sütőben. 30 perc után visszavesszük a hőfokot 180 fokra, a pite széleit pedig letakarjuk alufóliával, hogy ne égjenek meg. További 40 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 2 órát hagyjuk hűlni. Ha nem hűl ki, kifolyik a töltelék.

Édesszájúak vagytok? Ne hagyjátok ki a házi fagyikat és az epres cobblert se!

NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr606451839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek