Hozzávalók
A tésztához
- 155 g vaj
- 2 - 3 ek hideg víz
- 2 db tojássárgája
- só
- 225 g liszt
A töltelékhez
- 10 dkg ázsiai citromfű
- 10 dkg póréhagyma
- 28 szál spárga feje és 2,5 cm-nyi szára
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 2.2 dl tejszín
- 2.2 dl joghurt
- 1 tk curry
- 1 mk koriander
- ½ mk őrölt feketebors
- 5 dkg feta sajt
- 4 dkg gruyere sajt
- ½ ek fodros petrezselyem
Watson féle thai, svájci quiche
Hozzávalók
A tésztához
- 155 g vaj
- 2 - 3 ek hideg víz
- 2 db tojássárgája
- só
- 225 g liszt
A töltelékhez
- 10 dkg ázsiai citromfű
- 10 dkg póréhagyma
- 28 szál spárga feje és 2,5 cm-nyi szára
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 2.2 dl tejszín
- 2.2 dl joghurt
- 1 tk curry
- 1 mk koriander
- ½ mk őrölt feketebors
- 5 dkg feta sajt
- 4 dkg gruyere sajt
- ½ ek fodros petrezselyem
A tésztához a hideg, darabokra vágott vajat robotgépben összedolgozzuk a liszttel, 1/2 tk sóval, 2 tojássárgájával és épp csak annyi vízzel, amitől a tészta ladbává összeáll, de nem lesz ragacsos.
A kész tésztát kinyújtjuk 5 mm vastagra és tapadásmentes sütőformába simiítjuk. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: kevés vajon (1/2 ek) puhára pároljuk a finomra vágott póréhagymát és a citromfüvet.
Egy másik lábosban vizet forralunk és pér csepp citromlevet és 1 tk sót teszünk bele. Ebben puhára főzzük a megtisztított spárgafejeket. Leszűrjük és jeges vízben kihűtjük.
Egy keverőtálban kissé felverünk 3 egész tojást és egy tojás sárgáját. Hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket, a párolt hagymás keveréket, a spárgát, és a reszelt gruyere sajtot. Összekeverjük. Belemorzsoljuk a feta sajtot, összeforgatjuk a joghurttal és megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel. Összekeverjük és a lehűtött tésztára öntjük a tölteléket. 205 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.