A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A házi májpástétomhoz
- 30 dkg máj (esetünkben sertés)
- 1 fej hagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 ½ dl tejszín
- majoranna
- kakukkfű
- só, bors
A keletiesen fűszerezett. ízletes szűzérmékhez
- 35 dkg sertésszűz
- Szójaszósz
- Halszósz
- Szezámolaj
- Juharszirup (vagy méz)
- Fokhagyma (akár granulátum)
- Reszelt gyömbér
- Só, bors
A marinált zöldségekhez
- 1 dl ecet
- 1 mk barnacukor
- Répa
- Retek
Az összeszereléshez
- 1 db jó nagy bagett
- Salátalevelek
- Majonéz
- Jalapeno paprika
A legjobb vietnámi street food: bánh mi szendvics!
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A házi májpástétomhoz
- 30 dkg máj (esetünkben sertés)
- 1 fej hagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 ½ dl tejszín
- majoranna
- kakukkfű
- só, bors
A keletiesen fűszerezett. ízletes szűzérmékhez
- 35 dkg sertésszűz
- Szójaszósz
- Halszósz
- Szezámolaj
- Juharszirup (vagy méz)
- Fokhagyma (akár granulátum)
- Reszelt gyömbér
- Só, bors
A marinált zöldségekhez
- 1 dl ecet
- 1 mk barnacukor
- Répa
- Retek
Az összeszereléshez
- 1 db jó nagy bagett
- Salátalevelek
- Majonéz
- Jalapeno paprika
Kezdjük egy gondolattal a hozzávalókról: szezámolaj, szójaszósz, halszósz. Nem őrültünk meg, és még csak nem is szeretnénk, hogy vagyonokat hagyjatok ott értelmetlen, nehezen beszerezhető hozzávalókra: ezek a cuccok igazán nem kerülnek sokba, ha azt nézzük, hogy pl egy üveg szezámolajjal milyen sokáig el lehet lenni, ráadásul Budapest szerte több helyen is beszerezhetőek, aki elakadt, csak dobjon nekünk üzit Facebookon, és máris eláruljuk, hogy mi hol szereztük be őket.
Házi májpástétomhoz
A durvára vágott hagymát lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a feldarabolt májat. Fedővel lefedve készre sütjük, majd a hagymás májat egy aprítógépbe helyezzük. A serpenyőt felöntjük a vörösborral, és szépen összeszedegetjük a még ottmaradt ízeket, pörzsanyagokat, majd a boros, hagymás, májas lötty is a gépben landol. Befűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, majd homogén állagúra mixeljük, és már készen is van a házi májpástétomunk, ami ver minden bolti gagyiságot.
Keletiesen fűszerezett, ízletes szűzérmék
A sertésszűz szeleteket kiklopfoljuk, majd bepácoljuk őket: egy tepsibe öntjük a szójaszószt, a halszószt, a szezámolajat és a juharszirupot, meghempergetjük a keverékben a hússzeleteket és befűszerezzük. Az egészet félrerakjuk pihenni, hogy az ízek alaposan átjárják. Ha ez megtörtént, egy grill serpenyőben készre sütjük a húsokat.
Marinált zöldségek
Vízben elkeverjük az ecetet és a barnacukrot, majd hozzáadjuk a julienre vágott répát és retket. Hagyjuk őket pihengetni, majd tálaláskor leszűrjük a zöldségeket.
Az összeszerelés
A bagettet megkenjük a májpástétommal, salátaleveleket helyezünk rá, és rádobáljuk a grillezett hússzeleteket. Erre jönnek a zöldségek és egy kis jalapeno paprika. A bagett tetejét megkenjük majonézzel és megesszük az egészet.