Karácsonyi bacon-szortiment
Írta: Street Kitchen - 2014-12-12 11:22

Ha már beindult nálatok a "milyen karácsonyi ajándékokat vegyek idén" para, akkor van egy jó hírünk: a foodie haverokat kipipálhatjátok, mert egy olyan bacon szettet állítottunk össze, ami után mindenki megnyalja mind a 20 ujját. Van itt egy bacon por, ami minden olyan reggelit fel tud dobni, ahol a klasszikus pirított megoldás már unalmas lenne. Aztán itt van a karamelizált bacon, ami egészen egyszerűen a legfinomabb dolog, ami egy baconnel történhet, végül pedig dzsem formában érkezik meg kedvenc alapanyagunk: ez hamburgerekbe, sült húsokra, vagy akár egy pirítósra kenve is tökéletes - maga a dzsem formába öltött mennyország. 

Dobjátok össze ti is mind a hármat, itt vannak a receptek is!

img_6566.jpg

Bacon por

img_6558_1.jpg

  • 5-6 toastkenyér
  • egy kevés olívaolaj
  • 20-30 dkg bacon
  • Bors
  • Kakukkfű
  • Pirospaprika
  • Római kömény (ha van otthon)
  • Kevés chili

A felkockázott kenyeret egy aprítógépen lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Olívaolajat locsolunk rá és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Közben a bacont lepirítjuk egy serpenyőben. A megpirult kenyérmorzsát és az elkészült bacont visszatesszük az aprítógépbe, hozzáadjuk a fűszereket és összeforgatjuk az egészet. 

Karamelizált bacon

  • kb 20 dkg bacon
  • 4-5 ek barnacukor

img_6536_1.jpg

Rettenetesen egyszerű dolgotok lesz. Tulajdonképpen meglepő, hogy egy ennyire egyszerű melóval mennyire komoly ízeket lehet elérni. Szóval, a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobjátok, rászórjátok a cukrot és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütitek. Az édes és sós ízek lehető legtökéletesebb harmóniája jön így létre. Lehet kisérletezni a bacon ízesítésével is, pl. egy kis fahéj hozzáadásával, vagy a cukor mellé használhattok juharszirupot is. 

Bacon dzsem

img_6553.jpg

  • 60 dkg bacon
  • Egy vöröshagyma, vagy salottahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1dl whisky
  • 1 ek juharszirup
  • kevés balzsamecet (elhagyható)
  • Kevés barnacukor

A feldarabolt bacont ropogósra (!) sütjük egy serpenyőben. A hagymát megfonnyasztjuk a bacon zsírján, majd hozzáöntjük a whiskyt, a juharszirupot és a balzsamecetet, majd megszórjuk barnacukorral. A beízesített hagymát és a lepirított bacont összeforgatjuk egy aprítógépben, és készen is van a dzsem!

Ajándékozzatok ti is ehető ajándékot karácsonyra, de előtte lájkoljatok minket Facebookon!

 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr196975353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek