A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 db fadobozos (!) camembert sajt
- 1 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
- ½ dl száraz fehérbor
- 1 db rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek lágy vaj
- 2 csipet szárított oregánó
- 1 csipet cayenne bors
- 10 dkg jófajta szeletelt sonka
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 db fadobozos (!) camembert sajt
- 1 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
- ½ dl száraz fehérbor
- 1 db rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek lágy vaj
- 2 csipet szárított oregánó
- 1 csipet cayenne bors
- 10 dkg jófajta szeletelt sonka
A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort.
A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. Pár gerezd fokhagymát egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal.
Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal.
Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül. Azzzzonnal befaljuk az egészet.