Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel
Írta: Fördős Zé - 2015-01-22 11:37

Ehhez a kajához a szükséges hozzávalókat akkor is meg szoktátok venni, ha csak simán camembert sajtot akartok falatozgatni friss kenyérrel és egy kis borral. Na de akkor már miért ne csinálnátok belőle villámgyorsan egy olyan lakomát, amit utána még sokáig fogtok emlegetni?

img_2792.jpg

Hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 1 db fadobozos (!) camembert sajt
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 10 dkg jófajta szeletelt sonka

 img_2794.jpg

A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort.

img_2800.jpg

A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. Pár gerezd fokhagymát egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal. Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül. Azzzzonnal befaljuk az egészet.

img_2803.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr867096139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek