Három recept hagymával
Írta: Street Kitchen - 2015-02-25 10:24
Legújabb sorozatunkban alapanyagokat mutatunk be, melyeket mindenki ismer, mi pedig alkalmanként háromféle, kiváló ételt készítünk el belőlük. Az első ilyen alapanyag a hagyma.

hagyma.jpg
Francia hagymaleves:
hagymaleves.jpg
Hozzávalók:
  • 60 deka vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • Olaj
  • fél liter zöldségalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • reszelt parmezán
  • só, bors
Forró lábosban olajat hevítünk, majd a felszeletelt hagymát, fokhagymát és póréhagymát megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a fehérbort, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a tejszínt is, befűszerezzük, belereszeljük a parmezán sajtot, majd alacsony lángon kb. fél órán keresztül rotyogtatjuk. 
Hagymalekvár
hagymalekvar.jpg
Hozzávalók:


4-5 nagyobb vöröshagyma
2 babérlevél
1 szál rozmaring
2 dl vörösbor
0,50 dl balzsamecet
20 dkg barnacukor
só, bors
1 ek Worcestershire szószt. 
Kevés chilipaprika
Vékony karikra felváguk a vöröshagymát, kevés olajon elkezdjük fonnyasztani, majd megfűszerezzük. Hozzáadjuk a barnacukrot, majd a folyékony dolgokat: a balzsamecetet és a vörösbort és a Worcestershire szószt. Ha van rá igény, teszünk bele egy kis csípőset, majd 30-40 perc alatt, alacsony lángon lekvár állagúra forraljuk. 
Csatosüvegbe, vagy a fejünkbe töltjük
Rántott hagymakarika
hagymakarika.jpg
Hozzávalók:
  • 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 60 dkg ankó morzsa
  • Olaj a sütéshez
A hagymákat kicsit vastagabb karikára vágjuk, és a közepüket kiszedjük.
Klasszikus módon bepanírozzuk őket, leszámítva, hogy a tökéletes ropogós élmény érdekében a zsemlemorzsát pankó morzsára cseréltük. Ettől nem kell félni, nagyobb szupermarketekben simán be lehet szerezni, ne hagyjátok ki! A felszeletelt hagymát tehát megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, végül pedig a pankó morzsában és forró olajban készre sütjük. Majonézzel, vagy egyéb szósszal tálaljuk.
komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr517213183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek