Így kell otthon hamburgert sütni
Írta: Street Kitchen - 2015-03-15 13:14

Hogy készül a tökéletes házi hamburger buci? Mi a titka egy valódi hamburger húsnak? Mitől lesz csodaszép színe a savanyított hagymának? Mi az ultimate hamburger szósz? Megannyi kérdés, amelyekre a válasz a videóban érkezik. 

img_5782.jpg

Hozzávalók:

A bucihoz (10 db):

  • 75 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 70 g cukor
  • 40 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 50 g puha vaj
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 ek szezámmag a sütéshez

A savanyított hagymához:

  • 3 dl víz
  • 1,5 dl fehérborecet
  • 1 tk szemes bors
  • 2 babérlevél
  • 1 tk cukor
  • 1/2 tk só
  • 2 lilahagyma

 A fűszeres majonézhez:

  • 2 tojássárgája
  • 1 tk mustár
  • pár csepp citromlé
  • 1/2 tk só
  • kb. 5 dl semleges ízű étolaj
  • 3 ek jéghideg víz 
  • 1/2 tk só
  • 1 tk citromlé
  • 4-5 db fűszeres paradicsomszószban eltett chipotle paprika (Chipotle Adobo szószban) 

A húspogácsához (5-6 db):

  • 1 kg darált marhahús
  • 20 dkg marhavese faggyú vagy szalonna

Az összeállításhoz:

  • 6-8 szelet bacon
  • jégsaláta
  • vékonyra szeletelt paradicsom 

A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

A savanyított hagymához egy kis lábosba tesszük a vizet, ecetet, borsot, babérlevelet, cukrot és a sót. Felforraljuk. A hagymát karikára vágjuk és egy tálba tesszük. Rászűrjük a forrásban levő ecetes folyadékot és hagyjuk benne kihűlni a hagymát.

A majonézhez egy tálba tesszük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és a sót. Habverővel elkezdjük habosítani, amikor elkezd a tojás krémesedni, eleinte cseppenként adagoljuk hozzá az olajat. Folyamatosan keverjük és egyre bátrabban, de még mindig vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. Hozzákeverünk egy evőkanál jéghideg vizet, majd folytatjuk a keverést és az olaj adagolását. Még kétszer adunk hozzá  1-1 evőkanál vizet és addig keverjük, amíg a tojás felveszi az összes olajat, nagyon krémes, sűrű és fehér lesz. Ezt a majonézt ízesítjük sóval, citromlével és durvára vágott chipotle paprikával.

A darált húst összedolgozzuk a faggyúval és húspogácsákat formázunk belőle, fejenként 15-20 dekával számoljunk.

Ha lemaradtatok volna a teljes adásról, az RTL Most oldalán meg tudjátok nézni!

 

 

img_5604.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr377268031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek