Húsvéti mini répatorta-kuglóf
Írta: Street Kitchen - 2015-03-16 10:40

Aki evett már répatortát, az jól tudja, hogy ez nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb süteménye, aki pedig még nem, az semmiféleképpen ne parázzon be: nem őrültünk meg, nem répa ízű tortáról van szó. A répa itt főleg az állag érdekében kerül bele a sütibe, hiszen utolérhetetlen szaftosságot eredményez. Mi most egy szédítően cuki, mini kuglófformában elkészített verziót mutatunk be. De azért egy dolgot szögezzünk le: ez a recept nagyméretű formában is működik, de akár még muffinformában is megsüthetitek őket, szóval a megfelelő forma hiánya egyszerűen nem lehet kifogás. 

img_7872.jpg

Mini répatorta kuglóf (24 db-hoz)

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg barnacukor
  • 5 tojás kettéválasztva
  • 1 narancs
  • 17 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 20 dkg natúr pisztácia
  • 25 dkg  reszelt sárgarépa
  • 5-6 db aszalt sárgabarack
  • 5-6 db kandírozott kumquat

A krémhez:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve

 img_7857.jpg

A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásságákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgozzuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A pisztácia felét finomra daráljuk, a másik felét durvára daraboljuk és az egészet a lisztes keverékhez adjuk, amit kanalanként adagolva összedolgozunk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt gyümölcsöket.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és több adagban a répás masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk és 180 fokaos sütőben készre sütjük. Ha kis formákat használunk, a sütési idő 40 perc, egy nagy forma esetén kb. 1 óra. Mielőtt a sütőből kivesszük a süteményt, végezzünk szúrópróbát, ha nem tapad a tészta a pálcikára vagy villára, elkészült. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük és a kihűlt kuglófok tetejére kanalazva vagy mellé kínáljuk.

img_7858.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr757265647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek