Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- Só, bors, szerecsendió
- 2 ½ dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 15 dkg bébispenót vagy zsenge spenót
- 4 púpozott ek panko-morzsa (vagy 4 csapott evőkanál sima zsemlemorzsa)
- 4 db keményre főtt tojás
Húsvéti spenótos-tojásos szuflé
Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- Só, bors, szerecsendió
- 2 ½ dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 15 dkg bébispenót vagy zsenge spenót
- 4 púpozott ek panko-morzsa (vagy 4 csapott evőkanál sima zsemlemorzsa)
- 4 db keményre főtt tojás
1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, összekeverjük és 1-2 percig hevítjük anélkül, hogy színt kapna.
2. A vajas-lisztes keveréket több részletben felöntjük a meleg vagy szobahőmérsékletű tejjel és minden részlet hozzáadása után jó alaposan csomómentesre keverjük egy habverővel.
3. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
4. A fokhagymát kevés sóval és egy teáskanálnyi olívaolajjal péppé zúzzuk és hozzákeverjük a mártáshoz.
5. Beleküldjük a reszelt parmezánt is.
6. Levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverünk 4 tojást.
7. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és ezt is hozzákeverjük a szuflé alaphoz.
8. Belekanalazzuk a morzsát is a masszába és a kis kockákra vágott főtt tojást is hozzádobjuk.
9. Szufléformákat vagy bármilyen sütőformát kivajazunk, kiszórunk morzsával, belekanalazzuk a tojásos-spenótos szuflé-alapot.
10. Tetejüket megszórjuk kevés morzsával és reszelt parmezánnal, végül 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.