Tészta és burger a bulinegyed sarkában? Naná!
Van a Király utcában egy hely, ahol egymást mellett békében megfér a kurrens street food forradalom két zászlóshajója. Ez nem más mint a hamburger, és a pasta. Ha emellé kerül némi saláta és reggelinek való is, az pedig végképp szívet melengető.
Nos, ez nem csak egy álom, hanem a valóság, hadd mutassam be a Burger Marketet, és a Pasta Bar-t, ahol a fentebb leírt kombó él és virul, mostani cikkem apropója pedig nem más, hogy mostantól a reggeli-bizniszbe is beszálltak. Természetesen, ha már ott voltam, mindenből kóstoltam egy keveset, szó ne érje a ház elejét.
Annak, aki nem ismerné a helyek ars poeticáját, pár szóban: minőségi alapanyagok, házilag készült prémium szószok szelekciója, valamint a legjobbra való törekvés. Ehhez társul egy dizájnosan összerakott beltér, a burgereknél a fa belső dominál, míg a pastás részen az olasz bevándorlók Brooklynba érkezését hivatott megjeleniteni az enteriőr.
Kezdjük a reggelivel: minden nap 8-12-ig kérhetünk különböző finomságokat a pultnál. Kezdésnek javaslok egy jó pohár friss gyümölcs vagy zöldséglevet, melyet helyben facsarnak, és a klasszikus alma-répa-narancs kombó mellett például kóstolhatunk almás paradicsomos zelleres variációt is (megtettem, finom volt mindkettő).
Ezután jöhet például egy jó szendvics, melynek az alapja lehet bagel, tökmagos bagett, vagy akár friss katalán buci is. Én a breakfast kódnévvel ellátott tételt kóstoltam, amely alaposan meg volt pakolva prágai sonkával, baconnel, cheddarral, főtt tojással, paradicsommal, római salival, valamint hogy ne legyen túl száraz, sajtkrém is helyet kapott benne. Ráadásul mindez elég emberes mennyiségben, szóval ha éppen gyötör a farkaséhség, akkor sem fogunk éhesen kijönni az étteremből.
Az egészséges vonal kedvelőinek lesz jó hír a következő: saláták terén is tündökör a Pasta Bar, ugyanis mostantól rengeteg összetevőből lehet összelegózni kedvencünket. Választhatunk salátát, öntetet hozzá, feltéteket, valamint extrákat. Én a képen látható kombinációt szemeltem ki magamnak, hozzá a tuti tippel, ami nem más, mint a tökmagos öntet, egy laza locsolás, és utána már csak annyi a dolgunk, hogy a fejünkbe lapátoljuk az egészet.
A tészták terén is hasonló a koncepció: tészta, szósz, feltét, extra, majd pedig összeáll az elkészült étel, melyet egy kis csiliolajjal tudunk megbüntetni már az asztalnál. Én itt egy tagliatellét teszteltem, benne egy kevés csirkével, olívabogyóval, valamint umami-rengeteggel: koktélparadicsom, aszalt paradicsom, és paradicsomszósz kapott még benne helyet.
Legvégül menjünk át a szomszédba, ahol a burgereket piacolják: többféle hússal (csirke, marha, Angus), és az alap mellett mostanra kifejlesztett speckó zsömlékkel, mint például a 100% gluténmentes, melyet tejérzékenyek is nyugodtan ehetnek, valamint van durumtésztából készült zsömle is. Ha pedig valaki végképp skippelné a zsömlét, természetesen lehet naked verzióban is kérni, azaz csak zöldségekkel.
Én most az aktuális ajánlatot kóstoltam, amely kéthetente változik: jelen esetben egy duplahúsos burgert kaptam, amely pont annyira dekdens, mint amilyennek hangik. Közel 25 dekányi hús, rajta sajt, zöldségek, és persze a szósz. Mellé köretnek az egyik kedvencem érkezik, amit itthon még igen kevés helyen mérnek: sült édesburgonya. Hát, el is fogyott mind egy szálig.
A Burger Market és a Pasta Bar szuperül kiegészítik egymást a bulinegyed bejáratánál, és már kora reggeltől kezdve egy releváns választ adnak a mit együnk kérdésre. Legyen az egy napkezdő gümölcslé, egy tészta ebédre, vagy egy burger éjszaka, bátran mehettek oda, nem fogjátok megbánni.
Disclaimer: a cikket a Pasta Bar / Burger Market támogatta