3 iszonyú finom félórás házi keksz
Írta: Street Kitchen - 2015-08-20 09:15

A jó kekszeket mindenki szereti, de miért vennétek mindig bolti cuccokat, amikor ezeket a recepteket eszeveszetten gyorsan össze lehet dobni? Arról már nem is beszélve, hogy sokkal finomabbak, mint a futószalagon gyártott változatok. Összeállítás 15 perc, sütési idő 15 perc, kezdjetek kekszet gyártani még ma!

Kókuszos habcsók 

img_2420.jpg

  • 35 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojásfehérje (ha kicsi a tojás, inkább 5)
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/4 tk só

A kókuszreszeléket egy serpenyőben gyakran átforgatva kissé megpirítjuk. Robotgépben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, a vanília kivonattal és a sóval. Amikor már kellően habos, hozzáöntjük a lepirított kókuszreszeléket. Egy spatulával alaposan összeforgatjuk az egészet, majd megformázva egy sütőpapírral bélelt tepsin landolnak. 175 fokon, 15 perc alatt készre sütjük és már meg is vagyunk.

 

Ropogós zabkeksz (24 darabhoz)

img_2422.jpg

  • 20 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 8 dkg barnacukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 tojás

 

  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 25 dkg zabpehely

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával.

A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral és a barnacukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is. Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet.

Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk. A tésztagoylókat egymástól 5-6 cmre tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

img_2292_1.jpg

  • 22 dkg hideg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • áfonyalekvár

A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. 

Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet. Most azt gondoljátok, hogy elég nektek a keksz önmagában is, de ezt ki kell próbálnotok! Ez a mennyország maga!

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr697718924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek