Dóra varázslatos dupla vajas kiflije
Írta: Street Kitchen - 2015-08-31 22:33

A házi pékség gondolata mindig nagyon izgi dolog, legyen szó akár egy tökéletes kenyérről, vagy kakaós csigáról. Ez a kifli azonban nem csak iszonyú finom, hanem a másik szeretni való tulajdonsága, hogy pofonegyszerűen össze lehet dobni. A kelesztési és a sütési időt leszámítva szinte pár perc melótok van vele, és ahogy a videóból is kiderül, tuti, hogy egy kezdő is simán összedobja!

img_3487.jpg

  • 35 dkg kenyérliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 6 dkg puha vaj
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 tk cukor
  • 1,5 tk só
  • 120 g puha vaj
  • víz a kenéshez
  • nagyszemű tengeri só a szóráshoz

 img_3471.JPG

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kétfajta lisztet a dagasztógép (robotgép) kelesztőtáljába tesszük, hozzáadjuk a 6 dkg, puha vajat, a sót, és a tejben felfutott élesztőt. Egyenletes tésztát dagasztunk belőle (2-3 perc a robotgépben), majd tiszta konyharuhával letakarjuk és huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (1-1,5 óra).

Lisztezett deszkára borítjuk, két egyenlő részre osztjuk és két egyforma nagyságú, vékony korongot nyújtunk a tésztából. Az egyiket megkenjük a maradék, 12 dkg, puha vajjal és ráfektetjük a másik tésztakorongot. Cikkekre vágjuk, és a szélesebbik felétől kezdve felcsavarjuk és kissé meghajtjuk a tésztát, hogy kifliformája legyen. A kész kifliket letakarjuk és további 20 percig kelesztjük. Kevés vízzel megkenegetjük és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

img_3476.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr607740518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek