Hozzávalók
- 1 zacskó sós tortilla chips
- 1 nagy marék konzerv szeletelt jalapeno
- 1 db piros chili
- 15 dkg cheddar sajt
- 1 ½ dl tejföl
A cinema salsához
- 25 dkg paradicsom
- 7 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor koriander vagy petrezselyem
- 1 ek limelé
- só, bors
- 4 ek ketchup
Így készül a mozis nachos és salsa
Hozzávalók
- 1 zacskó sós tortilla chips
- 1 nagy marék konzerv szeletelt jalapeno
- 1 db piros chili
- 15 dkg cheddar sajt
- 1 ½ dl tejföl
A cinema salsához
- 25 dkg paradicsom
- 7 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor koriander vagy petrezselyem
- 1 ek limelé
- só, bors
- 4 ek ketchup
A nachos harmadát egy hőálló tálba öntjük, rászórjuk a sajt, a jalapeno és a chili harmadát. Ugyanezt megcsináljuk még két rétegben egymásra pakolva. Az egészet bevágjuk a 180 fokos sütőbe, míg a sajt teljesen meg nem olvad (10-15 perc). Közben összedobjuk a salsát: A paradicsomot, a hagymát és fokhagymát a koriander felével, sóval-borssal és a lime levével gyorsan összeturmixoljuk, majd az egészhez hozzákeverjük a ketchupot.
Tálalásnál a forró nachosra kanalazzuk a tejfölt, meghintjük a maradék korianderrel és a salsába mártogatva megesszük.