Házias csirkehúsleves egyszerűen
Írta: Street Kitchen - 2015-11-20 10:16

Már javában forgatjuk a karácsonyi videóinkat, és bizony amikor egész nap sütiket sütünk a stúdióban, akkor közben nem árt összedobni valami gyors ebédet magunknak. Ebből egy párat meg is mutatunk nektek videóban: most következik a hét slágere, a házias csirkehúsleves, ami persze nem veheti fel a versenyt a nagymamák órákon keresztül főzött brutál húsleveseivel, de meló alig van vele, 1 óra alatt elkészül és cserébe nagyon finom. Mi csigatésztával és egy kis csípőssel esszük, próbáljátok ki ti is!

Házias csirkehúsleves recept

Hozzávalók:

  • Kb. 1 ek kacsazsír
  • Egy egész csontos csirkemell
  • 4 csirkeszárny
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 szál angolzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • Fél darab édeskömény
  • Kis darab zellergumó
  • Egy kis darab gyömbér
  • 2 ág kakukkfű
  • Kis csokor petrezselyem
  • 2 zsályalevél (opcionális)
  • 1 babérlevél
  • Só, bors
  • 1,5 L víz
  • 200 g csigatészta

 csirkeleves.jpg

Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba dobjuk egy félbevágott hagymával és egy fej fokhagymával együtt. Kiskanállal meghámozunk egy gyömbér darabot és ezt is a zöldségekhez adjuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, visszatesszük a húsdarabokat, majd a fűszercsokrot készítünk a zöldfűszerekből és ezt is a levesbe dobjuk. Kb. 40 percig főzzük a levest, majd a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt kidobjuk a levesből és már tálalhatunk is. A szálaira szedett húst és a forró, sós vízben kifőzött csigatésztát egy tálba szedjük és rá is merjük a levest. Jó ételvágyat!

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr148090828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek