Hozzávalók
- 1 db ponty
- 1 db szürke harcsa fél feje
- 1 db nagyobb keszeg fele
- 4 - 5 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- csípős paprika ízlés szerint
- kevés őrölt bors
- só
- 3 l víz
Tálaláshoz
- hegyes erős paprika
Magyarország kedvenc halas étele: a halászlé
Hozzávalók
- 1 db ponty
- 1 db szürke harcsa fél feje
- 1 db nagyobb keszeg fele
- 4 - 5 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- csípős paprika ízlés szerint
- kevés őrölt bors
- só
- 3 l víz
Tálaláshoz
- hegyes erős paprika
A halászlé alapjához a hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a lábasba tesszük. Mellé helyezzük a konyhakész állapotú hal alkatrészeket és felöntjük a vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a csípős paprikát és 3 órán keresztül főzzük. Ez alatt az idő alatt a csontokról leválik a hús és kb 2 liter alaplevünk marad. A lábas tartalmát egy arra alkalmas szűrőn paszírozzuk át, ezzel elkészült a hal-alaplé.
Az alapléhez hozzáadjuk a pirospaprikát és megborsozzuk. A pontyfilét beirdaljuk és szimpatikus méretűre daraboljuk, majd ezt is hozzáadjuk a leveshez és még 5 percig főzzük az egészet, ezután tálalhatunk.
Ha tetszett a halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!