Magyarország kedvenc halas étele: a halászlé
Írta: Street Kitchen - 2015-12-02 09:33

Nem vagyunk egy tipikus halfogyasztó népség, de lássuk be: a legtöbb háztartásban nem hiányozhat egy klasszikus halászlé az ünnepi asztalról. A család ebben az esetben sokszor két táborra szakad: azokra, akik alig várják, hogy végre ehessenek belőle, és azokra, akik inkább elmennek otthonról szánkózni, hogy ne is érezzék a szagát. Ez a post most az előbbieknek szól. 

img_6921.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db ponty
  • 1 szürke harcsa fél feje
    Egy jó tenyérnyi keszeg fele
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • csípős paprika ízlés szerint
  • kevés őrölt bors
  • 3 liter víz
  • hegyes erős paprika a tálaláshoz

A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a lábasba tesszük. Mellé helyezzük a konyhakész állapotú hal alkatrészeket és felöntjük a vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a csípős paprikát és 3 órán keresztül főzzük. Ez alatt az idő alatt a csontokról leválik a hús és kb 2 liter alaplevünk marad. A lábas tartalmát egy arra alkalmas szűrőn paszírozzuk át, ezzel elkészült a hal-alaplé.  

Az alapléhez hozzáadjuk a pirospaprikát és megborsozzuk. A pontyfilét beirdaljuk és szimpatikus méretűre daraboljuk, majd ezt is hozzáadjuk a leveshez és még 5 percig főzzük az egészet, ezután tálalhatunk.

Jöhetnek még karácsonyi recept ötletek? Pl. egy jó wellington?!

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr988130854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu