Hozzávalók
- 1 egész sütőtök
- 2 fej fokhagyma
- 2 fej hagyma
- olaj
- 2 tk só
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ mk kurkuma
- bors
- ½ tk őrölt chilli
- 400 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 500 ml alaplé
A tálaláshoz
- camembert sajt
- tökmagolaj
Paradicsomos sütőtökkrémleves
Hozzávalók
- 1 egész sütőtök
- 2 fej fokhagyma
- 2 fej hagyma
- olaj
- 2 tk só
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ mk kurkuma
- bors
- ½ tk őrölt chilli
- 400 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 500 ml alaplé
A tálaláshoz
- camembert sajt
- tökmagolaj
A sütőtököt megtisztítjuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk majd lefordítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy hogy a fokhagymák a tök „kupolája” alá kerüljenek. 180 fokon 40-50 perc alatt teljesen megsülnek.
A hagymákat finomra vágunk és egy nagy lábasban megdinszteljük kevés olajon. Az illatosra sült tök húsát kikaparjuk és a lábasba tesszük a hagyma mellé, majd a megsült fokhagymákat is belenyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az őrölt gyömbért, az őrölt római köményt, a kurkumát, a borsot és a chilit, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és az alaplével. Összefőzzük, ha szükséges, hígítjuk még vízzel vagy alaplével. Ha jól összefőtt, az egészet pürésítjük.
Tálaláskor a tetejére lágy camembert sajtot szeletelhetünk és meglocsolhatjuk tökmagolajjal.
Ha tetszett a paradicsomos sütőtökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!