3 gyors és finom reggeli: tortilla, banános palacsinta és Monte Cristo szendvics
Írta: Street Kitchen - 2016-01-20 00:47

Mindannyian megtanultuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Mutatunk is három gyors és mégis igencsak finom receptet, amikkel jól fog indulni a nap. Egy villám guacamoléval és sok sajttal megtöltött tortillát, egy meglepően finom banános palacsintát és a klasszikus Monte Cristo szendvicset. 

Guacamole tortilla (2 fő részére)

guacamole_tortilla.jpg

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 1 paradicsom
  • 1 salotta hagyma (vagy egy fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • egy fél lime, vagy citrom leve
  • só, bors
  • cheddar sajt
  • Tortilla lapok

Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat egy tálba kaparjuk. A paradicsomot nagyon apró kockákra vágva hozzáadjuk. A hagymát, a fokhagymát és a friss koriandert szintén finomra vágva adjuk hozzá. Citromlével, sóval, nagyon kevés borssal ízesítjük és egy villa segítségével össszetörjük az egészet, amíg szép krémes, de azért kellően rusztikus állaga nem lesz. Száraz serpenyőben lepirítjuk a tortilla lap egyik felét, megfordítjuk majd megkenjük a guacamoléval. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal és addig pirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz.

Banános minipalacsinta

pancake.jpg

Recept (kb. 15 mini palacsintához)

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 25 g vaj olvasztva
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 banán
  • juharszirup és bacon a tálaláshoz

bananos_palacsinta.jpg

A banán, a juharszirup és a bacon kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépbe dobjuk és összekeverjük. A banánokat is beletördeljük, majd ismét jön egy keverés, hogy szép, teljesen homogén állagot kapjunk. Egy serpenyőt vékonyan kivajazunk és kisütjük benne a palacsintákat. Ha a tetetejük elkezd hólyagosodni, akkor lassan meg lehet fordítani őket. Sült baconnal és juharsziruppal tálaljuk.

Monte Cristo szendvics 

monte_cristo_szendvics.jpg

Hozzávalók (2 szendvicshez):

  • 3 tojás
  • 4 szelet kenyér
  • 4 szelet sonka
  • egy marék reszelt sajt (pl gouda)
  • mustár és majonéz
  • 30 g vaj és kevés olívaolaj a sütéshez
  • porcukor és áfonyalekvár a tálaláshoz

Az egyik kenyérszeletet megkenjük mustárral, a másikat majonézzel. Teszünk rá 2 szelet sonkát, megszórjuk reszelt sajttal és összenyomkodjuk. Sózott, felvert tojásba forgatjuk a szendvicset, majd vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát megsütjük, míg aranybarna nem lesz. Porcukorral és áfonyalekvárral tálaljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr898286418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek