Hozzávalók
A kekszes alaphoz
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 1 ek vaníliakivonat
A karamellhez
- 60 g vaj
- 150 g méz
- 120 g világos barnacukor
- 70 ml tejszín
- 150 g pörkölt földimogyoró
A tetejére
- 20 dkg tejcsokoládé
OMG: Snickers süti!
Hozzávalók
A kekszes alaphoz
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 1 ek vaníliakivonat
A karamellhez
- 60 g vaj
- 150 g méz
- 120 g világos barnacukor
- 70 ml tejszín
- 150 g pörkölt földimogyoró
A tetejére
- 20 dkg tejcsokoládé
Sütőpapírral kibélelünk egy 23×23 cmes sütőformát.
Egy tálban összekeverjük a a lisztet, a sütőport és a sót.
A vajat a cukorral robotgépben krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot és összedolgozzuk.
Több adagban hozzáadjuk a lisztes keveréket és addig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg egyenletes, kicsit ragacsos masszát kapunk. Lisztes kézzel az előkészített sütőformába nyomkodjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk langyosra hűlni.
A karamellhezz egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a mézet, a cukrot és a tejszínt. Közepes lángon felforraljuk, majd 5-5,5 percig főzzük, amíg sűrű lesz. Ha van cukorhőmérőnk, 120 celsius fokig hevítsük a karamellt. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirított földimogyorót és a egészet a kekszrétegre öntjük. 15-20 percig hagyjuk pihenni, hogy egy kicsit megdermedjen a karamell.
Közben gőzfürdő felett felolvasztjuk a tejcsokoládét és amikor a karamell már nem folyós, vastagon bevonjuk vele. Szobahőmársékleten legalább 2 órát hagyjuk pihenni, hogy a csokoládé megszilárduljon, de akár egész éjszakára is így maradhat. Fontos, hogy nem szabad a hűtőbe tenni, mert a karamell megkeményedik! Fogyasztás előtt kis szeletekre vágjuk.