2 kényeztető krémleves: sült répa sok fűszerrel és brokkoli húsgolyókkal
Írta: Street Kitchen - 2016-03-02 09:20

Krémlevest főzni nem nagy macera, egy kezdő is simán bevállalhatja, hiszen csak be kell dobálni mindent a fazékba, felönteni vízzel, vagy alaplével, le kell zúzni egy botmixerrel és kész is van. Sietős ebédek és fáradt munkanapok utáni vacsorák megmentője lehet ez a két szuperfinom recept!

Fűszeres sült répa krémleves

img_9179_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagya
  • 70 dkg sárgarépa
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 tk garam masala fűszerkeverék
  • ½ tk kurkuma
  • 1 csípős chili paprika
  • 2 tk zsíros kókusztej
  • 1 ek kukoricaliszt
  • só, bors
  • olívaolaj

 

A sárgarépát nagyobb darabokra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.  Sózzuk, borsuzzok, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre.

A finomra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon dinsztelni kezdjük. Közben karikákra vágunk egy jó erős chili paprikát és ezt is a hagymához adjuk, ahogyan a megsült répákat is. Belereszeljük a gyömbért, az egészen keverünk még egyet, majd felöntjük az alaplével. Belenyomatjuk a kókusztejet, majd sóval, borssal, garam masala fűszerkeverékkel és kurkumával ízesítjük. Kevés vízzel elkeverjük a kukoricalisztet és hozzáadjuk a leveshez. 15 percig hagyjuk rotyogni, majd lebotmixereljük. 

Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal

img_9234_1.jpg

Hozzávalók:

A leveshez:

  • ½ ek vaj
  • 2 brokkoli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis darab paszternák
  • 1 L zöldségalaplé
  • 1 krumpli
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
  • só, bors

A húsgombócokhoz:

  • 0,5 kg darált pulykahús 
  • 120 g zsíros sajt, pl edami
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors
  • 2 ek puffasztott rizs

Forró lábasban olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Mellédobjuk a darabokra vágott paszternákot és ezen is tekerünk egyet. A brokkolot rózsáira szedve bedobjuk a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a krumplit majd sózzuk borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és lebotmixereljük.

A leves főzési ideje alatt össze lehet dobni a húsgolyókat. A darálthúst egy tálban  összeforgatjuk a sóval, borssal, kakukkfűvel, a sajttal és a puffasztott rizzsel. Gombócokat formázunk belőle és a lábasban kevés olajon átsütjük őket. 

A húsgolyókkal megspékelt levest kevés finomra vágott petrezselyemmel és olívaolajjal díszitve tálaljuk. 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr548432478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek