Francia húsvéti pástétom
Írta: Street Kitchen - 2016-03-23 09:26

Franciaországból hoztuk el nektek ezt a húsvéti pástétom receptet. Borjúhús, libamáj, ropogós tészta....egyszerűen BRUTÁL finom és még jól is mutat az ünnepi asztalon. Vágjunk is bele!

img_9104.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g darált borjúhús
  • 300 g hízott libamáj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 kis csokor turbolya (vagy menta)
  • 2 csomag leveles tészta
  • 6 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál koriander mag
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 csipet morzsolt kakukkfű
  • őrölt bors

img_9130.jpg

A darált borjúhoz kockázzuk a májat, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és metélőhagymát. Hozzáteszünk még 3 egész tojást,  1 tojássárgáját, tejet, tejfölt, a mozsárban összetört koriandert, a reszelt szerecsendiót,  az őrölt borsot, az olíva olajat, a kakukkfüvet és sózom. Az egészet alaposan összegyúrjuk. Ahhoz, hogy a leveles tészta csücskei szépen illeszkedjen a szögletes őzgerinc formánkhoz a sütőpapíron levő tésztát kiterítjük és a közepére helyezzük a formát. A forma sarkainál kiindulva kivágunk minden oldalnál 1-1 háromszöget. A tésztát a formába helyezzük és szépen összeillesztjük a csücsköknél a széleket. Belekanalazzuk és elterítjük a töltelék 2/3 részét, erre helyezzük az előre megfőtt, hosszában félbe vágott tojásokat szép sorjában és rárakjuk a maradék masszát és ellapítjuk. A tészta széleit megkenjük egy kis vízzel. A maradék tésztából levágunk egy akkora méretű darabot, hogy befedje a formát. A pástétom tetejére helyezzük, villával lenyomkodjuk a széleit, hogy jól összetapadjon, megszurkáljuk a tetejét és egy késsel levágjuk az oldaláról a felesleges tészta darabokat. A megmaradt tésztából, nyúl (vagy alkalomhoz illő) formákat szúrunk és kedvünk szerint kidíszítjük a pástétom tetejét. Végezetül megkenjük az egész tetejét, egy kis tojással. A pástétomot 210 fokon 35-40 percig sütjük. Tipp: Ha azt szeretnénk, hogy ropogósabb legyen, öntsünk egy kis vizet a gőzsütőnkbe vagy egy hőálló tálba.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr1008519432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek