Rusztikus házi zsemle medvehagymával
Írta: Street Kitchen - 2016-04-13 09:38

Még szerencsére tart a medvehagyma szezon és mi ennek nagyon örülünk. Nincs is jobb, mint egy kis frissen sült, házi zsemle, na jó, de van! Mégpedig, ha egy kis medvehagyma is megy bele! Szezonon kívül nyugodtan próbáljátok ki medvehagyma helyett bébispenóttal, vagy akár csak magában, mindenhogy szuper lesz. 

bucik.jpg

Rusztikus zsemle:

  • 500 g kenyérliszt
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 3 dl langyos víz
  • 8 g friss élesztő
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 nagy csokor medvehagyma apróra vágva

A lisztet, sót, cukrot, langyos vizet, élesztőt és olívaolajat robotgéppel összedagasztjuk. Amikor szép fényesre összeállt a tészta, beledolgozzuk a medvehagymát. A tésztát egy lisztes deszkán kissé átgyúrjuk, a tálba visszarakjuk, kissé megszórjuk  a tetejét liszttel, egy konyharuhával letakarjuk és egy órát kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát egy lisztes deszkára borítjuk, kissé kinyomjuk belőle a levegőt és 12 egyforma bucit formázunk belőle, úgy, hogy a tészták alját folyamatosan összecsippentjük, addig, amíg szép kis gombócokat nem kapunk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, egy konyharuhával letakarjuk őket és egy fél órát kelesztjük. Ha ismét megkeltek, egy kis liszttel megszórjuk, egy éles késsel bevagdossuk a bucik tetejét és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr888588554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek