Krémes avokádós spagetti
Írta: Street Kitchen - 2016-05-27 09:05

Ebben a tésztában semmi krémsajt, tejszín vagy vaj nincsen, egyszerűen az avokádótól lesz ilyen szuper krémes. Koktélparadicsommal, parmezánnal és petrezselyemmel az igazi. Próbáljátok ki!


img_1574.jpg

Avokádós spagetti

Hozzávalók (4 főre):

  • 300 g spagetti tészta
  • 2 db közepes avokádó
  • 6 db fürtös koktél paradicsom
  • 1,5 ek pirított fenyőmag
  • 1,5 ek reszelt parmezán
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 chili paprika
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt bors

img_1573.jpg

Egy késes aprítóba kanalazzuk az avokádót, hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, 1 evőkanál olívaolajat, a sót, borsot és az egészet összezúzzuk. Egy serpenyőt felhevítünk 1,5 evőkanál olívaolajjal és megfuttatjuk rajta a félbe vágott koktélparadicsomokat, a szárával együtt, és a karikákra vágott chilit, majd sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban kifőzzük a spagetti tésztát. A paradicsomokat megszórjuk aprított petrezselyemmel, a paradicsomok szárát kivesszük és ráöntjük az avokádós krémet, majd 1-2 merőkanálnyit hozzáadunk a tészta főzővizéből. Összeforgatjuk a tésztával és egy kis reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr418749204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek