3 isteni nyári saláta
Írta: Street Kitchen - 2016-06-08 09:28

Mi az, amit bármikor, bármilyen mennyiségben és lelkiismeret-furdalás nélkül ehet az ember? Hát a SALÁTA. Dóra egy nem szokványos gyümölcssalátát mutat nektek, bogyós gyümölcsökből, Lili egy egészséges, mangós-fetás quinoa salátát, Jani pedig egy brutál, marhahúsos-ananászos salit csinál. Garantáltan mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót, szóval salátázásra fel!

Dóra gyümölcssalátája

img_2429.jpg

Hozzávalók:

A salátához:

  • 300 g eper
  • 100 g málna
  • 100 g áfonya
  • 5 cl narancslikőr
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy marék bazsalikom
  • 1 lime leve
  • ½ narancs leve

A ricotta krémhez:

  • 50 g ricotta
  • 50 g görög joghurt
  • 1 ek méz
  • ½ narancs reszelt héja
  • Pirított magok a díszítéshez

A narancslikőrt, lime és narancs levét és az olívaolajat elkeverjük a felaprított bazsalikommal. Az öntetett összeforgatjuk a málnával, áfonyával és a felnegyedelt eperrel. A ricottát összekeverjük a joghurttal, mézzel és a reszelt narancshéjjal. Egy tányérra teszünk egy adag gyümölcssalátát, arra pedig egy nagy kanál krémet és végül megszórjuk pirított magokkal.

Lili fetasajtos quinoa saláta

img_2650.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g quinoa
  • 150 g fetasajt
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 nagy marék bébispenót
  • 1 db mangó
  • 1 csokor friss koriander
  • 1-2 ek olívaolaj
  • ½ citrom leve

Bő vízben kb. 12-14 perc alatt megfőzzük a quinoát, majd folyóvíz alatt alaposan átmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálban hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot, a megpucolt és felkockázott mangót, a felaprított koriandert, a citromlét és az olívaolajat. Az egészet összekeverjük és végül a tetejére törjük a fetasajtot

Jani marhahús salátája

img_2609.jpg

Hozzávalók:

  • 350 g fehérpecsenye
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 4 ek méz
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk gyömbér
  • 2 db répa
  • 1 db uborka
  • 1 db római saláta
  • 1 db chili paprika
  • 1 db ananász

A szójaszószt, mézet, fokhagyma granulátumot és gyömbért összekeverjük majd alaposan a felcsíkozott húsba masszírozzuk és a saláta összeállításáig pácolódni hagyjuk. Az ananászt meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk és meggrillezzük (akár egy grillserpenyőben). A csíkokra vágott római salátára egy zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük a répát és az uborkát. A húst pár perc alatt forró serpenyőben megsütjük és a saláta tetejére halmozzuk, végül rápakoljuk az ananász darabokat és karikákra vágott chilit.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr48786748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek