A házi müzli készítés titkai
Írta: Street Kitchen - 2016-06-15 08:58

Mi nagyon szeretjük, az olyan megoldásokat, amikor összedobunk egy kaját és azt tovább alakítjuk egy vagy akár két étellé. Ebben a videóban is ezt tettük, ugyanis, Dóra házi granolájából, Jani müzliszeletet, Lili pedig gyümölcsös kosárkákat csinál. Készítsétek el, mert garantáltan sokkal jobbak bolti társaiknál!

img_2303.JPG

Házi granola

Hozzávalók*:

A házi müzli alaphoz

  • 20 dkg zabpehely
  • 7 dkg natúr pisztácia
  • 7 dkg szeletelt mandula
  • 4 dkg kókuszchips
  • 4 dkg hántolt napraforgómag
  • 4 dkg hántolt tökmag

A granolához:

  • 6 dkg méz
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek kandírozott gyömbér
  • 1 tk só
  • 1 dl almalé

img_2314.JPG

A kandírozott gyömbér kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet, a sót, a barna cukrot és az olívaolajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyaghoz hozzáadjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük.  A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és végül hozzáadjuk finomra vágott kandírozott gyömbért keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.

Házi müzliszelet

Hozzávalók (16 db-hoz):

  • 1 adag házi müzli alap (Lásd feljebb)
  • 1 csipet só
  • 5 dkg étcsoki pasztilla
  • 20 dkg méz

img_2271.JPG

A müzli keveréket egy wokban, nagy lángon lepirítjuk és egy keverőtálba áttesszük. Hozzákeverjük a csokit és a mézet. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.

Epres kosárka

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 1 adag házi granola (lásd feljebb)
  • 10 dkg eper
  • 30 dkg görög joghurt
  • 1 ek méz
  • 1 marék málna a díszítéshez
  • 1 marék áfonya a dízsítéshez

img_2315.JPG

A joghurtot, epret és a mézet összeturmixoljuk. Szilikon muffinformák aljára teszünk 1 teáskanálnyit a kész granolából, arra jöhet egy réteg eperjoghurt, megszórjuk még egy kis granolával, ráöntjük a maradék joghurtot és végül friss bogyósgyümölcsökkel díszítjük. Alaposan lefagyasztjuk és a formából kivéve már fogyaszthatjuk is.

*Amennyiben mindhárom receptet el akarod készíteni, a mennyiségek háromszorosát kell venni.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr798810038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu