Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch baby
Írta: Street Kitchen - 2016-07-27 08:15

Egy igazi trendi reggelit mutat nektek a mi reggelis lányunk, BreakfastLoverLili. Jön a holland baba, azaz a Dutch baby, ami nem más, mint a palacsinta és a Yorkshire Pudding szerelemgyerek. Lili egy mennyei barackos ragut is készít hozzá, csak hogy teljes legyen a katarzis. Ki ne hagyjátok, mert zseniálisan finom!

dutch_baby_1.jpg

Dutch baby barackos raguval

Hozzávalók:

A Butch baby-hez:

  • 80 g liszt
  • 20 g vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 vanília rúd

A barackos raguhoz:

  • 20 g vaj
  • 2 db nektarin
  • 2 ek barnacukor
  • ½ citrom leve
  • 1 ek porcukor

dutch_baby_2.jpg

A tojást egy keverőtálban, egy robotgép segítségével kissé felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is. A lisztet beleszitáljuk és a rúd kikapart magjait is hozzáadjuk és az egészet összekeverjük.. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütjük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és kissé hagyjuk megbarnulni, majd rádobjuk a feldarabolt barackot. Megszórjuk a barnacukorral és összerázzuk. Ráfacsarjuk a citrom levét.

A megsült dutch babyre öntjük a meleg barack ragut és percukorral tálaljuk. 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr498915926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu