Így készül az angol reggeli
Írta: Street Kitchen - 2016-07-28 09:15

Paradicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kolbász és szalonna. Ez az angol reggeli. Nem kell hozzá Angliáig repülni, Zé megmutatja, hogy készül a tuti. Próbáljátok ki!

Angol reggeli

 

Hozzávalók (2 főre):

  • 20 dkg bébicsiperke
  • 4 db tojás
  • 3 ek olaj
  • 2 szelet toast kenyér
  • 2 db paradicsom
  • 2 vastag szelet, húsos szalonna
  • 1 paradicsomos babkonzerv
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Valamilyen grillkolbász, vagy vékony debreceni
  • Só, bors

angol_reggeli_1.JPG

A két, nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben tartsuk melegen.  

Egy lábasba felhevítünk 2 evőkanál olajat és megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd hozzáöntjük a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk és megsütjük rajta a szalonnát, valamint a grill kolbászt, majd a sütőben lévő tányérokra kiszedjük őket.

A serpenyőt magas lángon felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk benne a gombákat. Ha eléggé megpirultak, mellétesszük a félbe vágott paradicsomokat. Ha azok is meggrilleződtek kissé, megfordítjuk őket és az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ezeket is kiszedjük a melegen tartott tányérra.

Egy tiszta, langyos, teflon serpenyőbe beleütjük a tojást és alacsony lángon, egyesével, megsütjük.

A szalonna, kolbász, gomba és paradicsom mellé kitálaljuk a tükörtojást, a meleg paradicsomos babkonzervet és pirított toast kenyeret is.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr668917922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek