Cseresznyés clafoutis
Írta: Street Kitchen - 2016-08-06 11:34

Ezek a franciák nagyon tudják mitől döglik a légy. Ezt nem is bizonyíthatnánk jobban, mint ezzel a cseresznyés clafoutis recepttel. A hagyományosan cseresznyével készült tejes pitét a csoki tesz még fenségesebbé. Próbáljátok ki!

img_3305.JPG

Clafoutis

  • 1/2 kg cseresznye
  • 10 dkg sötétbarna nádcukor  
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2, 5 dl tej
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaó
  • 1 ek puha vaj
  • 1 csipet só
  • Porcukor vagy csokimorzsa a tetejére

img_3311.JPG

A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barnacukorral. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük. A masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük az egyik oldalába a fehér, a másikra, a barna masszát. 180 fokos sütőben 30-35 percet sütjük. Porcukorral és friss cseresznyével díszítjük.

img_3303.JPG

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr578955224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek