OMG: így készül a házi Big Mac
Írta: Street Kitchen - 2016-08-08 08:31

Jani megfejtette a big mac titkát, de nem önző, hogy magában tartsa. Nézzétek meg a videót és próbáljátok ki, mert teljesen olyan, mint az eredeti!

Big Mac

Hozzávalók (1 db-hoz):

  • 140 g darált marhahús
  • 50 g hagyma
  • kb. 30 g jégsaláta
  • 4-5 karika uborka
  • 1 szeletelt cheddar sajt

 A szószhoz:

  • 2 ek majonéz
  • 1 ek uborkalé
  • 1tk reszelt hagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet kurkuma

big_mac_3.jpg

A hagymát nagyon finomra felaprítjuk, majd betesszük a mikróba dehidratálódni 8-10 percre alacsony fokozaton. A darált hús felét, gombóc formájában, egy darab folpack-ra tesszük, beborítjuk még egy darab folpack-kal és egy határozott mozdulattal laposra nyomjuk. Megismételjük a hús másik részével is, majd hűtőben pihentetjük. Mielőtt összeraknánk a hamburgert, egy evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben és megsütjük rajta a sózott, borsozott húspogácsákat. 

big_mac_1.jpg

A szószhoz lereszeljük a hagymát, hozzákeverjük a majonézt, az uborkalevet, a mustárt, a cukrot és a kurkumát.

Az összeállításhoz 1 darab ketté vágott hamburger bucit és egy másik alját használjuk, amiket egy forró, száraz serpenyőben előzőleg lepirítottunk. A buci alját megkenjük 1 evőkanál szósszal, arra vágott salátát teszünk, jöhet egy szelet sajt, arra egy húspogácsa, majd egy kis dehidratált hagyma, a buci alja, ismét egy kanál szósz, vágott saláta, a másik húspogi, még egy ksi dehidratált hagyma, pár karika kovi ubi és végül a buci teteje.

big_mac_2.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr928955562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu