Hozzávalók
- 1 ½ kg ricotta
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg áfonya
- 5 db kisebb nektarin vagy barack
- 2 ek méz
- 1 ek narancslikőr
- 8 - 10 db 1 dl-es papír pohár
- 8 - 10 db fapálcika
Szuperegyszerű ricottás jégkrém barackkal
Hozzávalók
- 1 ½ kg ricotta
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg áfonya
- 5 db kisebb nektarin vagy barack
- 2 ek méz
- 1 ek narancslikőr
- 8 - 10 db 1 dl-es papír pohár
- 8 - 10 db fapálcika
Egy serpenyőt hevíteni kezdünk a mézzel és a narancslikőrrel, majd megforgatjuk és összerotyogtatjuk benne a felnegyedelt barackokat és az áfonyát addig, amíg levet nem kezdenek ereszteni, ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A ricottát, mascarponét alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsös ragut és kitálaljuk kis poharakba, aminek a közepébe egy pálcikát vagy kanalat tesszük. Végül alaposan, mélyhűtőben lefagyasztjuk.