Hozzávalók
- 6 db közepes padlizsán
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 dl növényi olaj
- ½ db citrom leve
- Só, bors
A legegyszerűbb padlizsánkrém
Hozzávalók
- 6 db közepes padlizsán
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 dl növényi olaj
- ½ db citrom leve
- Só, bors
A padlizsánokat grillen vagy sütőben (200 fokon kb. 40 percig) addig sütjük, amíg fekete nem lesz a héja és el nem válik a húsától. Ha megsültek a padlizsánok, egy kissé hűlni hagyjuk őket, majd egy kanál segítségével egy tálba kaparjuk a belsejét. Egy fakanállal alaposan összetördeljük és összekeverjük (ha a padlizsán sokáig érintkezik fém evőeszközzel, befeketedik a húsa). Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet összeforgatjuk és vékony sugárban, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Egészen addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk és a padlizsán teljesen szét nem esik. Friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.