Az olaszok sajttortája: torta di ricotta
Írta: Street Kitchen - 2016-09-03 17:55

Az olaszoknak is van ám cheesecake receptjük, de ők nem holmi amerikai krémsajttal készítik, hanem csak is kizárólag eredeti olasz, alapanyagokkal: ricottával és mascarponéval. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.

Torta di ricotta – olasz sajttorta 

A morzsához:

  • 250g zabkeksz
  • 50g szeletelt, pirított mandula
  • 75g vaj

 A ricotta krémhez:

  • 1 tk vanília kivonat
  • 750g ricotta
  • 190g barnacukor
  • 375g mascarpone
  • 190g darált mandula
  • 3 tbsp kukoricaliszt
  • 1 csipet só
  • 5 tojás
  • 1 ek lemon curd

A tetejére:

  • 5g szeletelt mandula
  • Porcukor

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben lepirítjuk, mozsárban összetörjük és szintén a vajas morzsához keverjük. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk és félretesszük.

A ricottás töltelékhez robotgépbe tesszük a ricottát, a cukrot, a mascarponét, a finomra darált mandulát, a kukoricalisztet, a tojásokat és a citromkrémet és simára keverjük. Adunk hozzá egy kevés vaníliakivonatot vagy 1 vaníliarúd kikapart magját. A tortaformába öntjük és a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Az előmelegített sütőbe tesszük és 45 percig sütjük. Szeletelés előtt teljesen lehűtjük.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr1811671686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek