Mexikói egylábasos pasta
Írta: Street Kitchen - 2016-09-14 08:57

Ha olyan lusták vagytok kajakészítés szempontjából, mint néha a Jani, akkor ezt a kaját nektek találták ki. A lényege, hogy mindent egy lábasba kell dobálni és kész is van. Ha hulla fáradtan hazaestek a munkából, akkor ez a tökéletes menü!

Mexikói egylábasos pasta

img_9114.jpg

Hozzávalók:

  • 1 marék felkockázott kolbász
  • 1 ek étolaj
  • 1-1 piros-sárga-zöld kaliforniai paprika vegyesen
  • 1 db paradicsom
  • 1 kicsi lilahagyma
  • ½ db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 250 g rigatoni vagy más szimpi tészta
  • 4 dl forró víz
  • 2 ek krémsajt
  • 2 dl passata
  • 1 mk cayenne bors
  • 1/2 mk római kömény
  • 1 mk füstölt paprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk só

A kolbászt kisebb kockákra vágjuk és az olajon a zsírjára pirítjuk. A kaliforniai paprikákat, a hagymát, a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a chilit pedig vékony karikákra vágjuk. A zöldségeket a visszamaradt zsíron átforgatjuk és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, a kukoricát, a tésztát, a krémsajtot és a passatát. Cayenne borssal, római köménnyel, füstölt paprikával, borssal és sóval ízesítjük. Ráöntjük a forró vizet és alaposan összekeverjük. Fedő alatt, közepes lángon, a tészta dobozán látható főzési idő szerint, készre főzzük. Végül aprított korianderrel és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr1011696737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek