A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Olaszos kijevi csirke (2 főre)
A polentához
- 20 dkg kukoricadara
- 3 dl víz
- 4 dl tej
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 ek vaj a sütéshez
- 1 ek olaj a sütéshez
- só, bors, szerecsendió
A csirkéhez
- 3 ág friss kakukkfű
- 3 ág friss oregano
- 2 ág friss rozmaring
- 15 levél friss bazsalikom
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- só, bors
- 2 db csirkemell filé
Az arabiata szószhoz
- 2 ek olivaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 tucat kapribogyó
- 400 g passata
- só, bors
Jani disznója Succotash-al (2 főre)
A húshoz
- 4 szelet tarja
- 4 szelet bacon
- 150 g ketchup
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 csipet római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 1 csipet cayenne bors
- 1 tk só
- 1 ek barna cukor
- 1 ek olaj
- pár csepp vuszter
- bors
A Succotash-hoz
- 1 marék kockára vágott bacon
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db salottahagyma
- 1 nagy marék koktélparadicsom
- 1 db cső kukorica
- 1 ek borecet
- 1 konzerv főtt fehérbab
- só, bors
- friss bazsalikom
Mézes-mustáros csirkés szendvics (2 főre)
- 2 db csirkemell filé
- 1 ek olívaolaj
- 1 - 2 dl méz
- 2 ek hagyományos mustár
- 1 tk magos mustár
- 1 mk angolmustár
- ½ tk dijoni mustár
- 1 dl tejszín
- 1 db baguette
- 1 ek vaj
- jégsaláta, paradicsom, hagyma
- só, bors
Kiadós kaják a hétvégére
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Olaszos kijevi csirke (2 főre)
A polentához
- 20 dkg kukoricadara
- 3 dl víz
- 4 dl tej
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 ek vaj a sütéshez
- 1 ek olaj a sütéshez
- só, bors, szerecsendió
A csirkéhez
- 3 ág friss kakukkfű
- 3 ág friss oregano
- 2 ág friss rozmaring
- 15 levél friss bazsalikom
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- só, bors
- 2 db csirkemell filé
Az arabiata szószhoz
- 2 ek olivaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 tucat kapribogyó
- 400 g passata
- só, bors
Jani disznója Succotash-al (2 főre)
A húshoz
- 4 szelet tarja
- 4 szelet bacon
- 150 g ketchup
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 csipet római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 1 csipet cayenne bors
- 1 tk só
- 1 ek barna cukor
- 1 ek olaj
- pár csepp vuszter
- bors
A Succotash-hoz
- 1 marék kockára vágott bacon
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db salottahagyma
- 1 nagy marék koktélparadicsom
- 1 db cső kukorica
- 1 ek borecet
- 1 konzerv főtt fehérbab
- só, bors
- friss bazsalikom
Mézes-mustáros csirkés szendvics (2 főre)
- 2 db csirkemell filé
- 1 ek olívaolaj
- 1 - 2 dl méz
- 2 ek hagyományos mustár
- 1 tk magos mustár
- 1 mk angolmustár
- ½ tk dijoni mustár
- 1 dl tejszín
- 1 db baguette
- 1 ek vaj
- jégsaláta, paradicsom, hagyma
- só, bors
Olaszos kijevi csirke
Egy lábas forró vízhez adjuk a kukoricadarát, majd habverővel elkeverjük alaposan és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a teje. Kb. 1 órán keresztül főzzük, alacsony lángon. Közben sózzuk, borsozzuk és frissen őrölt szerecsendióval, fokhagyma granulátummal és reszelt parmezánnal ízesítjük. Az elkészült, krémes polentát egy kivajazott tálba tesszük, elegyengetjük és hagyjuk kihűlni. A kihűlt és megszilárdult polentát egy deszkára borítjuk, majd pogácsaformával kiszaggatjuk. Vaj és olaj keverékén aranybarnára sütjük a korongok mindkét oldalukat.
Egy habverővel kikeverjük a vajat a felaprított zöldfűszereket, a sót és a borsot, majd betesszük a fagyasztóba. A csirkemell különálló részét eltávolítjuk (erre most nincs szükségünk) és a legvastagabb részénél egy egyirányú nyílást vágunk. A rést megtöltjük a szilárd fűszeres vajjal. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk lisztbe, tojásban és végül zsemlemorzsába. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd a felesleges zsiradékot leitatjuk.
Az aprított fokhagymát, chilit, és a kapribogyót felhevített olívaolajon megfuttatjuk, majd felöntjük a passátával. Sózzuk, borsozzuk és 15 percig rotyogtatjuk. A tálalásnál egy nagy kanál szószra teszünk egy sült polentát, majd ráültetünk egy csirkemellet.
Jani disznója Succotash-al
Összekeverjük a ketchupot, fokhagyma granulátumot, római köményt, füstölt paprikát, cayenne borsot, sót, barna cukrot és vusztert. Alaposan bemasszírozzuk a hússzeletekbe és olajjal hevített serpenyőbe dobjuk őket. Pár percig sütjük mindkét oldalukat, majd ráhajtogatunk 1-1 szelet bacont mindegyik tetejére. Sütőben 180 fokon 25 percig sütjük őket.
A körethez egy lábasban felhevítjük az olajat és rádobjuk a bacon kockákat, kevergetjük, majd ha kisült a zsírja, kiszedjük, a zsírját visszahagyva. A felszeletelt hagymát és fokhagymát a zsírhoz adjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot. A kukoricáról levágjuk a szemeket, majd a hagymához adjuk a borecettel együtt. Beletesszük a babot is és a bacont, összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és aprított bazsalikommal ízesítjük.
Mézes-mustáros csirkés szendvics
A csirkemell csíkokat sózzuk, borsozzuk majd egy olívaolajjal hevített serpenyőben lesütjük őket. A mézet hagyjuk felhevülni egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a mustárakat és egy habverővel összekeverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a tejszínt. Annyi tejszín kell, hogy szépen krémes és világos színű legyen. A mártást a lepirult húsra öntjük, elkeverjük és összerotyogtatjuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a félbe vágott baguttet (félbe és ketté is vágva). A lepirult baguette aljára felszeletelt jégsalátát teszünk, arra jöhet a csirkehús, pár szelet paradicsom és hagymakarika.
És jöjjön még egy tuti tiramisu recept, amit továb fokoztunk egy kis whiskey-vel.