Kamu ázsiai carbonara rizstésztával
Írta: Street Kitchen - 2016-10-12 10:36

Ez egy fiktív ázsiai étel, de kit érdekel, ha egyszer finom? Lepirított zöldségek, szezámmag, rizstészta és egy egyszerű carbonara-szerű mártás. Próbáljátok ki!

Kamu ázsiai carbonara

Hozzávalók:

  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek szezámolaj
  • 250 g shimeji gomba
  • 100 g császárszalonna
  • ½ póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ pakcsoj
  • 200 g rizstészta
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • Só, bors
  • Tálaláshoz: 1 db chili, egy kis friss koriander, szezámolaj

azsiai1.jpg

A szezámmagot aranybarnára pirítjuk. Egy wokban szezámolajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a gombát, majd hozzáadom a felszeletelt szalonnát és lepirítjuk a karikákra vágott póréhagymával együtt. Hozzáadunk egy felszeletelt fokhagymát és a durvára vágott pakcsojt, majd alaposan lepirítjuk az egészet. A rizstésztát felöntjük forró vízzel és 10 percig puhulni hagyjuk, majd a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojásokat, a sót és a borsot, majd ráöntjük a zöldséges tésztára, amivel összeforgatjuk. A lepirított szezámmaggal, egy kis szezámolajjal, chili karikákkal és aprított korianderrel tálaljuk.

azsiai.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr311798483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek