A 3. adás receptjei: reggeli krumplipite, sült csirke édesburgonyás bulgurral, 2 klassz panini és őszi koktélok
Írta: Street Kitchen - 2016-10-15 11:55

Ebben az adásban végigkísértünk egy teljes napot. A reggeliért ki más lett volna a felelős, mint Lili, aki egy meglepő pitét készített, valamint egy kávékülönlegességet, hogy garantáltan mindenki felébredjen. Zé egy fergeteges sült csirkét csinált édesburgonyás bulgurral, Jani pedig 2 brutális paninit varázsolt vacsorára. Azért az esti órákra is gondoltunk, így Klári 2 koktél receptet is elhozott nektek. Próbáljátok ki őket!

A teljes TV adásainkat keressétek az RTL Most oldalán!

Reggeli krumplipite

Hozzávalók (1 pitéhez):

  • 2 db nagy krumpli (kb. 600 g)
  • 500 g ricotta
  • 300 g bébispenót
  • 100 g feta sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj + 3 ek vaj
  • 2 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió

image1_3.jpg

A krumpli kétharmadát kb. 3 mm vastag karikákra, az egyharmadát pedig ugyanilyen vastagságú ovális darabokra vágjuk, hosszanti irányban. Több részletben 1-1 ek olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt aranybarnára elősütjük a krumpli korongokat, majd félretesszük őket. Az ovális alakúakkal kitapétázunk egy kivajazott kapcsos sütőforma peremét, úgy, hogy kissé fedjék egymást. A kör alakúakkal pedig kibéleljük az alját, szintén úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Alaposan összekeverjük a ricottát, a tojásokat, a sót, a frissen őrölt borsot és jó sok frissen őrölt szerecsendiót. A visszamaradt kevéske olajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és hozzáadjuk a bébispenótot. Kissé megsózzuk és lefedve pár percig pároljuk, amíg össze nem esik. Ekkor a ricottához adjuk, és kissé lezúzzuk egy botmixerrel. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és beletörjük a fetasajtot. A tölteléket a krumplival kibélelt formába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.

Fahéjas-habos latte

Hozzávalók (1 bögréhez):

  • 2 dl tej
  • 2 presszó kávé
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tk fahéj
  • 1 vaníliarúd

A tejet egy lábasban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a fahéjat, és folyamatosan keverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a juharszirupot és a kávét, majd jó habosra keverjük. Melegen fogyasztjuk.

Sült csirke édesburgonyás bulgurral

Hozzávalók (4 főre):

A húshoz:

  • 1 egész csirke
  • 100 g puha vaj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk paradicsompüré
  • ½ tk őrölt fahéj
  • ½ tk szecsuani bors
  • ½ tk őrölt görögszéna
  • só, bors

A körethez:

  • 2 csésze bulgur
  • 4 csésze forró víz
  • 20 dkg édesburgonya
  • 15 g hideg vaj
  • 2 db alma
  • 1 db citromhéja
  • ½ citrom leve
  • ½ csokor frisspetrezselyem
  • só, bors

img_0495_1.jpg

A fűszereket, a paradicsompürét és a puha vajat alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A fűszervajjal alaposan bemasszírozzuk a csirkét, kívül-belül, majd ráültetjük egy kuglófformára és 180 fokon 70 percig sütjük, úgy, hogy 15 percenként fordítunk rajta 90 fokot. Ha elkészült, akkor 20 percig pihentetjük, a formába kifolyt szaftot, pedig nem öntjük ki!

Egy lábasban elkezdjük a bulgurt a forró, sós vízben XX percig főzni, majd lefedve készre pároljuk (a tűzhelyt elzárva).  A megtisztított és apró kockákra vágott édesburgonyát egy forró serpenyőbe tesszük és hozzáöntünk egy kicsit a csirke szaftjából. Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockákra vágott almát. Összeforgatjuk és megpároljuk. belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a fél citrom levét. Borsozzuk és durvára vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Felöntjük a többi szaftot és végül hideg vajkockákat teszünk a tetejére.

Szuper paninik vacsorára

Hozzávalók (1-1 paninihez):

A pesto rossoshoz:

  • 2 marék hántolt mandula
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g reszelt parmezán
  • 4 nagyobb db koktélparadicsom
  • ½ dl olívaolaj
  • só, bors

Az összeszereléshez:

  • 6 szelet olasz szalámi
  • 1 db ciabatta
  • 1 marék rukkola
  • sok-sok reszel Gauda (vagy más zsiros lágy sajt)

img_03862.jpg

A pestro rossohoz egy késes aprítóval lezúzzuk minden hozzávalót. Egy félbe vágott ciabbatta mindkét oldalát megkenjük a pesztóval, és megszórjuk rengeteg reszelt sajttal. Mindkét sajtos oldalra 3-3 db szalámit pakolunk. Az egyik szalámis felére jöhet még egy adag sajt és egy marék rukkola, majd ráhajtjuk a ciabatta másik felét. Egy forró grillserpenyőben megsütjük mindkét oldalát, úgy, hogy egy lábassal jó alaposan összepréseljük.

A grillezett zöldségeshez:

  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 db ciabatta
  • 200 g mozzarella
  • 4 szelet mortadella

Egy forró serpenyőben egy kis olívaolajon elkezdjük lepirítani a karikákra vágott cukkinit, paprikát és a hagymát. Időközben hozzáadjuk a balzsamecetet is és nagy lángon meggrillezzük. Egy félbe vágott ciabbatta mindkét oldalára mozzarella karikákat teszünk, mehetnek rá a mortadella szeletek, majd mindkettőt telepakoljuk a grillezet zöldségekkel. Rakunk még egy sor mozzarella karikát az egyik oldalra és ráhajtjuk a másik felét. Egy forró grillserpenyőben megsüjük mindkét oldalát, úgy, hogy egy lábassal jó alaposan összepréseljük.

Áfonyás prosecco

Hozzávalók (2 főre):

  • Kb. 20 szem kékáfonya
  • 1 db citrom leve
  • 2 cl áfonya szörp / ½ dl áfonyalé
  • 1,5 dl prosecco
  • 1 tk porcukor (opcionális)
  • 1 marék jég

img_0024.jpg

Egy turmixgépbe összeturmixoljuk az áfonyát, a citromlét, az áfonyalevet, az összetört jeget és a proseccót. Kitöltjük egy pohárba, ráöntünk még egy kis proseccót és egy rozmaring ággal díszítjük.

Körtés-bodzás limonádé

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 db körte
  • ½ lime leve
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • 2 dl szóda / ásványvíz
  • 2 db friss zsályalevél
  • 1marék jég

Egy turmixgépben összeturmixoljuk a kockákra vágott körtét, a lime levét, a bodzaszörpöt, a szódát és a durva jeget. A bátrabbak egy levél zsályát is beleturmixolhatnak. Pohárba töltjük és felöntjük még egy kis szódával, majd zsályalevéllel díszítjük.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr9811807407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu