A 7. adás receptjei: banános receptek a turmixtól a banánkenyérig
Írta: Street Kitchen - 2016-11-12 11:50

Ebben az adásban megmutattuk mit csináljatok, ha véletlen van egy mázsa banánotok. Banános-mogyorókrémes tekercsek, reggeli turmix, banánfagyi, banánkenyér és sorolhatnánk még milyen klassz recepteket hoztunk nektek. Ha végigértetek a receptekkel, tuti banán túladagolásotok lesz, de próbáljátok ki mindet, mert nem fogjátok megbánni.

A teljes TV adásainkat keressétek az RTL Most oldalán!

bananosadas.jpg

Banános french toast rolls

Hozzávalók (4 tekercshez):

  • 4 szelet toast kenyér
  • 4 ek. mogyorókrém
  • 1 db banán kockákra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tej
  • 2 ek. porcukor

banan_tekercs.JPG

A tojást a tejjel kissé felverjük, a banánt felkockázzuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet 1 evőkanál mogyorókrémmel és az egyik rövidebb végébe teszünk egy sor banánt és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalukat. Amikor elkészült azonnal megszórjuk porcukorral és még melegen fogyasztjuk.

Banános reggeli turmix

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 db érett banán
  • 4 ek. zabpehely
  • 2 nagy gombóc vaníliafagyi
  • 1 nagy marék fagyasztott málna
  • 3 dl tej

banan_turmix.JPG

Egy turmixépben összeturmixoljuk a banánt, a zabpelyhet, a vaníliafagyit, a málnát és a tejet. Végül poharakba töltjük, és még hidegen elfogyasztjuk.

Avokádós-banános csokipuding

Hozzávalók (4 főre):

  • 3 db érett avokádó
  • 2 db érett banán
  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl zsíros kókusztej
  • 2 ek. porcukor
  • tejszínhab
  • gránátalma

puding.jpg

Az avokádót, a banánokat, a kakaóport, a kókusztejet, és a porcukrot botmixerrel addig turmixoljuk, amíg igazi csokipuding állagú nem lesz. Kiszedjük kis tálkákba és a tetejére tejszínhabot kanalazunk, amit gránátalmával szórunk meg.

Sült banán csokiszósszal

Hozzávalók:

A sült banánhoz:

  • 3 púpozott ek. liszt
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1,5-2 dl szóda
  • 2 tk. barna cukor
  • 4-5 db banán
  • pirított mogyoró a tálaláshoz

A csokiszószhoz:

  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 5 dl tej
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 feles rum

sult_banan.JPG

A lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást és a cukrot összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadogatjuk a szódát. A banánokat 3-4 darabba vágjuk, és megforgatjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük őket. Lecsepegtetjük őket, csokiszósszal leöntjük, és pirított mogyoróval megszórjuk.

A csokiszószhoz 1 dl tejben elkeverjük a keményítőt. A maradék 4 dl tejet feltesszük közepes lángra melegedni és hozzáadjuk a feldarabolt csokit és a cukrot, majd pedig a keményítős tejet. Belekeverjük a rumot és a kakaóport, egy habverővel alaposan összekeverjük és kb. 15 percig, alacsony lángon, beforraljuk. 

Elvis szendvics

Hozzávalók (1 db-hoz):

  • 1 ek. vaj
  • 2 szelet toast kenyér
  • 2 szelet bacon
  • 1 db banán
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 ek. mogyoróvaj
  • 1 ek. áfonya lekvár (vagy más bogyós gyümölcs)

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a kenyérszeleteink egyik oldalát, majd félretesszük. A forró serpenyőben ropogósra pirítjuk a bacon szeleteket, majd ezt is félretesszük. A banánt félbe, majd hosszúkás csíkokra vágjuk és a forró serpenyőn, egy kis juharszirup hozzáadásával megkaramellizáljuk. Az egyik szelet kenyér pirult felét megkenjük mogyoróvajjal, a másikat lekvárral, a kettő közé pedig a karamellizált banánokat és a bacont tesszük.

Banánkenyér

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor

  • 4 db érett banán

  • 10 dkg görög joghurt

  • 2 db tojás

  • 1 ek. vaníliás cukor

  • 25 dkg liszt

  • 8 dkg zabliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 tk. só

  • 15 dkg vaj megolvasztva

  • 15 dkg földimogyoró pirítva

  • 10 dkg étcsoki apró darabokra vagdosva

  • ½ tk. őrölt gyömbér

  • ½ tk. őrölt fahéj

  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

  • 1 csipet bors

banankenyer_1.jpg

A tojások cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a banánokat, és habverőfejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a szegfűszeget, a borsot, sót, a sütőport és elkezdjük összekeverni. Olvasztott vajat csorgatunk bele, és homogén tésztává keverjük. Pirított földimogyoró és darabokra vágott csoki megy még bele, még egyszer összeforgatjuk és mehet a kivajazott formába. 160 fokon kb. 70-80 perc alatt készre sütjük, tűpróbát végzünk rajta.
Banánfagyival és Jani csoki szószával tálaljuk.

Mogyoróvajas fagyasztott banán fagyi

Hozzávalók:

  • 6 db érett, fagyasztott banán
  • 4 ek. mogyoróvaj
  • 1 feles whiskey

Egy turmixgépbe, pulzáló mozdulatokkal krémessé zúzzuk a fagyasztott banánokat a mogyoróvajjal (egy spatulával besegítünk), majd hozzáadjuk a whiskeyt. Átkanalazzuk egy tálba és berakjuk pár órára a fagyasztóba.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr3311950869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek