Lili sütőtök krémlevese
Írta: Street Kitchen - 2016-11-15 11:06

A sütőtök önmagában, csupán megsütve is nagyon finom, viszont indiai fűszerekkel, kókusztejjel megbolondítva krémleves formájában egyszerűen zseniális. Amíg tart a szezon, mindenképp próbáljátok ki Lili receptjét!

Lili-féle sütőtökkrémleves

img_9958.jpg

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1-1,5 nagy sütőtök
  • 2 db. sárgarépa
  • 2 tk. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 1,5 tk. garam masala
  • ½ tk. kurkuma
  • 400 ml zsíros kókusztej
  • 1 l víz (vagy alaplé)
  • 2 nagy csipet só
  • frissen őrölt bors

A tetejére:

  • tökmagolaj
  • pirított tökmag

A félbe vágott tököt 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. A sütés első 30 perce után hozzádobjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott répákat is. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljunk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, és gyömbért. Megszórjuk és átforgatjuk a kurkumával, és a garam masalával, majd jöhet mellé a répa és a sütőtök húsa. Felöntjük a kókusztejjel, és a víz félével, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeforrni. Egy botmixerrel homogén állagúra, alaposan leturmixoljuk, úgy, hogy közben annyi vízzel pótoljuk, hogy elérjük a kívánt krémes, leves állagot. Összeforraljuk, és pár csepp tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal tálaljuk.

img_9964.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr711947651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek