Mangós-kókuszos rizsfelfújt
Írta: Street Kitchen - 2016-11-21 08:17

Egy igazi trópusi desszertet, egy mangós-kókuszos rizsfelfújt receptjét mutatja meg Zé, amibe megy mangólé, friss mangó, kókusztej és még kókusz chips is. Már csak azt kell hozzá elképzelni, hogy egy karibi sziget tengerpartján vagyunk….

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 250 g Arborio rizs
  • 6 dl mangólé
  • 6 dl zsíros kókusztej
  • 1 rúd vanília
  • 4 db tojás
  • 1 ek. vaj
  • 1 db mangó
  • 1 marék kókusz chips

rizsfelfujt1.jpg

Egy lábasban szárazon felhevítjük a rizst, amit felöntünk 2 dl mangólével, ha elkezdték beszívni a folyadékot a rizsszemek, akkor jöhet további 4 dl mangólé valamint 6 dl kókusztej. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. Egészen addig főzzük, amíg szép krémes, rizottó állagot nem kapunk. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat vajjal és cukorral habosra keverjük, a fehérjéből pedig közepesen kemény habot verünk. A sárgájás masszát alaposan elkeverjük a rizzsel, majd részletekben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Egy fél mangó húsát is belekockázom a rizsbe, majd jöhet egy utolsó keverés és mehetnek a kivajazott szuflé formákba. A tetejükre szórunk még kókusz chipset és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

rizsfelfujt.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr6311971266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek