Hozzávalók
A csigákhoz
- 450 g liszt
- 200 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- 80 g olvasztott vaj
- 40 g friss élesztő
- 55 g puha vaj
- 3 ek őrölt fahéj
- 1.6 dl langyos tej
- 2 db tojás
- 1 csipet só
A mázhoz
- 90 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 3 ek tej
WOW: elképesztően finom fahéjas csigák
Hozzávalók
A csigákhoz
- 450 g liszt
- 200 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- 80 g olvasztott vaj
- 40 g friss élesztő
- 55 g puha vaj
- 3 ek őrölt fahéj
- 1.6 dl langyos tej
- 2 db tojás
- 1 csipet só
A mázhoz
- 90 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 3 ek tej
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és a sót és ismét összekeverjük. Beledolgozunk 55 g puha vajat és addig gyúrjuk géppel, amíg szép fényes tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztünk, meleg, huzatmentes helyen. A 80 g olvasztott vajat összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.
A tésztát kiborítjuk egy lisztezett munkafelületre és 1 ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tetejét megkenjük a fahéjas cukorral úgy, hogy a felső, szélesebb végén egy 3 cm vastag részt kihagyunk, azt megkenjük egy kis vízzel. Szépen az alsó széles végétől fogva feltekerjük egy tekercsé, majd 9-12 db egyenlő részre vágjuk.
Egy sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral és 1-2 cm távolságot hagyva bepakoljuk a csigákat. Letakarjuk és ismét 1 órát kelesztjük. 165 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A mascarponét, a tejet és a porcukrot csomómentesre kikeverjük, majd meglocsoljuk vele a kissé kihűlt csigákat.