Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 15 dkg rizottó rizs
- 20 dkg gomba (csiperke, ördögszekér, shitake vagy ami szimpi vegyesen)
- 1 ág rozmaring
- 3 - 4 ág kakukkfű
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ½ dl fehérbor
- 0.8 l alaplé (vagy víz)
- 20 dkg sütőtök
- 5 dkg parmezán
- 30 g hideg vaj
- 1 marék pirított dió
Sütőtökös rizottó pirított gombával
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 15 dkg rizottó rizs
- 20 dkg gomba (csiperke, ördögszekér, shitake vagy ami szimpi vegyesen)
- 1 ág rozmaring
- 3 - 4 ág kakukkfű
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ½ dl fehérbor
- 0.8 l alaplé (vagy víz)
- 20 dkg sütőtök
- 5 dkg parmezán
- 30 g hideg vaj
- 1 marék pirított dió
1 evőkanál vajon lepirítjuk a gombákat, hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, borssal ízesítjük és félrerakjuk. A serpenyőbe dobunk egy újabb evőkanál vajat és üvegesre pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst és üvegesre hevítjük, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük.
Amikor a bor eltűnt, több részletben alaplevet adagolunk hozzá és folyton kevergetve főzzük a rizottót. A sütőtököt egészen kis kockákra vágjuk és a második kör alaplé után a rizottóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a lepirított gombákat, a parmezánt és a hideg vajat. A tetejét pirított dióval szórjuk meg és azonnal tálaljuk!