Hozzávalók
A sörtésztában sült pontyhoz
- 50 dkg pontyfilé
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- 1 db tojás
- ½ csomag sütőpor
- 1 ½ dl sör
- 1 tk só
A házi sültkrumplihoz
- 1 kg kifliburgonya
- olaj a sütéshez
A remulád mártáshoz
- 1 dl tejföl
- 200 g majonéz
- 2 ek mustár
- 10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
- ½ fej vöröshagyma finomra reszelve
- 1 db citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
- 1 tk szárított tárkony
- 1 kis csokor petrezselyem felaprítva
- fehérbors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
Ponty fish & chips remulád mártással
Hozzávalók
A sörtésztában sült pontyhoz
- 50 dkg pontyfilé
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- 1 db tojás
- ½ csomag sütőpor
- 1 ½ dl sör
- 1 tk só
A házi sültkrumplihoz
- 1 kg kifliburgonya
- olaj a sütéshez
A remulád mártáshoz
- 1 dl tejföl
- 200 g majonéz
- 2 ek mustár
- 10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
- ½ fej vöröshagyma finomra reszelve
- 1 db citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
- 1 tk szárított tárkony
- 1 kis csokor petrezselyem felaprítva
- fehérbors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A pnty fish & chips elkészítéséhez a halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk.
A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk. Majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.
A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.
A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.
Ha tetszett a ponty fish & chips receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!