3 király hotdog recept: klasszikus, curry wurst és Seattle dog
Írta: Street Kitchen - 2016-12-02 10:26

Oké, jön a karácsony, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól minden csak a bejglikről és az ünnepi sült húsokról szól majd receptfronton. Itt van pl. ez a 3 hotdog, amik közül kettőt legalább próbáljatok ki. De inkább hármat. 

Klasszikus hot dog

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 ek. étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csipet barna cukor
  • 1 mk. worcestershire szósz
  • 4 ek. majonéz
  • 2 ek. ketchup
  • 4 db virsli
  • 4 db hot dog buci
  • 4 db csemegeuborka

hotdog1.jpg

Egy serpenyőt felhevítünk és egy kis olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott hagymát. Ha már serceg, akkor finoman megszórjuk a cukorral, és mehet egy löttyintésnyi worcestershire szósz, egy kis só, és szépen megkaramellizáljuk.  A szószhoz összekeverjük a majonézt, ketchupot és egy löttyintésnyi worcestershire szószt. A virsliket kifőzzük, a bucikat félbe vágjuk és lepirítjuk. A bucik mindkét oldalát megkenjük a szósszal, az aljára ültetünk egy virslit, rápakolunk a karamellizált hagymából, arra vékonyra felvágott csemege ubi kerül és jön is a buci teteje.

Curry wurst hot dog

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 dl passata
  • ½ mk chiliszósz
  • ½ tk vöröshagymapor
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 tk. curry
  • 1 marék sült krumpli
  • 4 db virsli
  • 4 db hot dog buci

Egy serpenyőt elkezdünk hevíteni és beletesszük a passtát, ha átmelegedett, jöhet egy löttyintésnyi chiliszósz, a vöröshagymapor, a pirospaprika, a barna cukor és a curry. Alaposan összekeverjük, majd megkenjük a lepirított hot dog bucik mindkét oldalát, az aljára pakolunk pár sült krumplit, amire egy kifőtt virsli jön és végül a buci teteje.

Seattle hot dog

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 ek. olaj
  • 1 marék szeletelt káposzta
  • 1 felszeletelt vöröshagyma
  • 4 ek. sajtkrém
  • 4 db virsli
  • 4 db hot dog buci
  • jalapeno paprika
  • chili szósz

hotdog.jpg

Egy serpenyőt felhevítünk és megpirítjuk rajta a szeletelt hagymát és káposztát.  A bucik mindkét oldalát lepirítjuk, és az alját megkenjük sajtkrémmel, amire ráültetünk egy kifőtt virslit, arra jön egy adag pirított káposzta, majd pár karika jalapeno paprika és végül a chili szósszal megkent buci tető.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr912015154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu